Ράλλυ Ντακάρ: Έχασε τη ζωή του αναβάτης μετά από ατύχημα


Ο Carles Falcon δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή μετά το ατύχημα που είχε στο ξεκίνημα του φετινού Ράλλυ Ντακάρ.

  • ΦΩΤΟ: Florent Gooden / DPPI / Red Bull Content Pool
  • 15/1/2024

Μία δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τη Σαουδική Αραβία

Ο Carles Falcon απεβίωσε μετά το ατύχημα στο Ράλλυ Ντακάρ που είχε σε ηλικία 45 ετών.

Ο Καταλανός αναβάτης είχε ατύχημα λίγα χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση της ειδικής διαδρομής Al Henakiyah-Al Duwadim στις 8 Ιανουαρίου.

Μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας, ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας υποστεί σοβαρά τραύματα στον κορμό του, τόσο στη σπονδυλική στήλη όσο και στα πλευρά του.

«Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ο Carles μας άφησε», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της. «Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι η νευρολογική βλάβη που προκλήθηκε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή τη στιγμή του ατυχήματος είναι μη αναστρέψιμη.

«Ο Carles ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, πάντα δραστήριος, που απολάμβανε με πάθος ό,τι έκανε, ειδικά τις μοτοσυκλέτες. Μας άφησε να κάνουμε κάτι που ήταν όνειρό του, να αγωνιστεί με το Dakar.

«Διασκέδαζε, ήταν χαρούμενος στο ποδήλατο. Πρέπει να τον θυμόμαστε για το χαμόγελό του και για την ευτυχία που δημιούργησε σε όλους.

«Ήταν μηχανικός υπολογιστών. Εκπαιδευτής μοτοσικλετών και ταξιδιωτικός οδηγός μοτοσυκλέτας με πάθος. Υπάρχουν πολλοί που έχουν μάθει στο πλευρό του. Δίδαξε με υπομονή, ενέργεια και ευτυχία, έκανε τους πάντες να απολαμβάνουν τις μοτοσυκλέτες.

«Αυτό μας άφησε και θα κρατάμε πάντα μαζί μας, όλοι όσοι ήμασταν κοντά του, οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές».