Το NASCAR ετοιμάζει το δικό του 'Drive to Survive' στο Netflix


Το Netflix ετοιμάζεται να κάνει ένα docu-series για το NASCAR, στα πρότυπα του 'Drive to Survive'.

  • ΦΩΤΟ: NASCAR
  • 23/8/2023

To NASCAR παραμένει το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα του motorsport στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά παραμένει «άγνωστος Χ» για το διεθνές κοινό.

Αυτό θέλει να αλλάξει ο θεσμός, που ήρθε σε συμφωνία με το Netflix για την παραγωγή μίας σειράς ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδιών, με θέμα τα playoffs του πρωταθλήματος του 2023, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το ντεμπούτο της νέας σειράς θα κάνει στις αρχές του 2024, με τον Dale Earnhardt Jr. να είναι ένας εκ των παραγωγών. Στην ομάδα των παραγωγών συμπεριλαμβάνονται κι οι Connor Schell και Libby Geist, που δούλεψαν πάνω στο The Last Dance, το ντοκιμαντέρ για την τελευταία χρονιά της επικής ομάδας των Chicago Bulls και του Michael Jordan σε αυτήν.

Η λογική των ιθυνόντων του NASCAR είναι να φτάσει σε επίπεδα δημοφιλίας Drive to Survive, του αντίστοιχου docu-series της Formula 1, καθώς θα αποτελείται από συνεντεύξεις και στιγμιότυπα αποκλειστικά από τους οδηγούς και τις ομάδες, σε μία προσπάθεια να αποκαλυφθεί το παρασκήνιο του σπορ.

Φυσικά, η λογική των ντοκιμαντέρ με θέμα τον αθλητισμό όπως το Welcome to Wrexham και το Tour de France: Unchained έχει βρει αρκετούς θαυμαστές, όπως το NASCAR δεν πρωτοτυπεί, παρά θέλει να εκμεταλλευτεί το... hype.