Τριπλή επιτυχία για την Dunlop στον αγώνα Road America


Οι νίκες στο Nurburgring και το Αμερικανικό Le Mans δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέες συνεργασίες ανάπτυξης. 

  • 29/8/2012

Οι νίκες στο Nurburgring και το Αμερικανικό Le Mans δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέες συνεργασίες ανάπτυξης.

Η Dunlop γιορτάζει ένα ιδιαίτερα επιτυχές Σαββατοκύριακο στην εξαιρετικά ανταγωνιστική Αμερικανική Σειρά του Le Mans (ALMS). Για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ένα αυτοκίνητο της υποστηριζόμενης από την Dunlop ομάδας ΒΜW Team RLL M3 κέρδισε τον τετράωρο αγώνα Road America. Ήταν μια τριπλή νίκη για αυτό το Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί οι αγώνες Dyson Racing και Conquest Endurance στις οποίες τα αυτοκίνητα που κατέκτησαν τις νίκες στις κατηγορίες Πρωτοτύπων LMP1 και LMP2 αντίστοιχα, φορούσαν και τα δύο ελαστικά Dunlop.

Μετά από 4 ώρες έντονου συναγωνισμού, οι Bill Auberlen και Jοrg Muller κατέκτησαν τη νίκη στην κατηγορία GT με μια BMW M3 GT, τερματίζοντας ακριβώς 2,63 δευτερόλεπτα μπροστά από μια Porsche που ήρθε δεύτερη, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να κάνουν μια επιπλέον απρογραμμάτιστη στάση για να σφίξουν ένα χαλαρό τροχό. Με δύο νίκες και τέσσερις επιπλέον θέσεις στο βάθρο για τους πρώτους επτά αγώνες της νέας σεζόν, η BMW βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην κατηγορία των Κατασκευαστών GT.

Στην κατηγορία LMP1, οι Chris Dyson και Guy Smith κέρδισαν τερματίζοντας ακριβώς 0,112 δευτερόλεπτα μπροστά από μια Dunlop Lola-Mazda. Επρόκειτο για ένα απίστευτο φώτο-φίνις μετά από 4 ώρες αγώνα.  Ο Dyson λέει. «Το κύριο πράγμα που είχα στο μυαλό μου ήταν να φτάσω στην κορυφή χωρίς να έχω οποιαδήποτε επαφή με τον αντίπαλο. Ήξερα ότι ήμουν σε θέση να έχω ένα πραγματικά καλό τερματισμό. Τα ελαστικά ήταν σε φανταστική κατάσταση. Έπρεπε απλώς να βρεθώ στην κορυφή και μετά δεν ξανακοίταξα ποτέ πίσω».

Στην κατηγορία LMP2 ήταν η έβδομη νίκη μέσα σε 7 αγώνες φέτος για τα αυτοκίνητα που ήταν εξοπλισμένα με ελαστικά Dunlop. Οι Martin Plowman και David Heinemeier-Hansson έπαιρναν τις στροφές πολύ καλύτερα από μερικά γρηγορότερα μοντέλα LMP1, αλλά ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιημένοι που κέρδισαν ξανά την κατηγορία LMP2 με το πρωτότυπό τους Morgan-Nissan.

Η ανάπτυξη οδηγεί σε επιτυχίες για τους συνεργάτες της Dunlop

Η επιτυχία της Dunlop στο America Road είναι μια μαρτυρία για τα αποτελέσματα της συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης που εκπονεί μαζί με τους συνεργάτες της. Αυτή η εταιρεία ελαστικών αυτοκινήτου απασχολεί πάνω από 200 επιστήμονες στο Τεχνικό Κέντρο Motorsport που διαθέτει στο Ford Dunlop στο Βirmingham, της Αγγλίας για να αναπτύσσουν ελαστικά για ένα ευρύ φάσμα αγώνων, τόσο στους τέσσερις όσο και στους δύο τροχούς. Αν και η Dunlop είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών σε πολλά από αυτά τα πρωταθλήματα, εξακολουθεί να αποτελεί ένα ανοικτό ανταγωνισμό με τους άλλους κατασκευαστές που οδηγούν τις εξελίξεις στον τομέα της ανάπτυξης ελαστικών αυτοκινήτου. Αυτή τη χρονιά, οι ομάδες των συνεργατών της Dunlop έχουν κερδίσει στον ανοικτό ανταγωνισμό της κατηγορίες LMP1, LMP2 και GT. Αυτή η επιτυχία εκτείνεται σε μια σειρά διαφόρων, εξαιρετικά ανταγωνιστικών αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Σειρών του Le Mans και των αγώνων αντοχής VLN στο Nurburgring, την πιο απαιτητική ίσως πίστα στον κόσμο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, στον αγώνα αντοχής 6 ωρών VLN στο Nurburgring, το εξοπλισμένο με ελαστικά Dunlop αυτοκίνητο ROWE Mercedes-Βenz SLS AMG GT3 των Thomas Jager, Alexander Roloff και ο Ian Seyffarth κατέρριψε το ρεκόρ του ταχύτερου αγώνα 6 ωρών στην ιστορία αυτού του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη για την Dunlop με την ομάδα AMG.

Αυτή η επιτυχία με την AMG και τη BMW και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ένα αποτέλεσμα ειδικών και εστιασμένων προγραμμάτων ανάπτυξης που όχι μόνο οδηγούν την αγωνιστική επιτυχία, αλλά εμπνέουν και την ανάπτυξη κοινών ελαστικών δρόμου με εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις για πολύ γρήγορα μοντέλα όπως το Mercedes-Benz C63 AMG Black Series.

Ο Alexander Kuhn, διευθυντής της Motorsport Γερμανίας δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τις πρόσφατες επιτυχίες μας σε δύο πολύ διαφορετικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και δύο πολύ διαφορετικά πρωταθλήματα. Δείχνει ότι η εστίαση της Dunlop στην ανάπτυξη νέων ελαστικών αυτοκινήτου οδηγεί στην κατάκτηση της κορυφής αγώνων που γίνονται στα πλέον απαιτητικά περιβάλλοντα».

Το επόμενο σημαντικό γεγονός για την Dunlop είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Silverstone. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, η Dunlop θα παρουσιάσει τη συνεργασία της με την GreenGT, μια νέα ομάδα που θα αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Le Mans τον επόμενο χρόνο, διαθέτοντας ένα αυτοκίνητο που θα τροφοδοτείται με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Αυτό θα είναι ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης για την ομάδα Dunlop Motorsport, που θέτει τα θεμέλια για μια νέα γενιά αγωνιστικών επιτυχιών με οχήματα που θα ενσωματώνουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας.