Τζώρτζης Μαρκογιάννης: Άτυχος στον αγώνα του Eurocup-3 στη Βαλένθια


Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Τζώρτζη Μαρκογιάννη, στερώντας τους πρώτους του βαθμούς αλλά και το βάθρο στους rookies, στον έβδομο γύρο της σεζόν του Eurocup-3 που έλαβε χώρα στη Valencia της Ισπανίας.

  • 20/10/2023

Ο Έλληνας οδηγός αγωνίζεται με τα χρώματα της ισπανικής ομάδας Palou Motorsport - μίας από τις ανερχόμενες δυνάμεις στις μικρότερες κατηγορίες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, με συνιδρυτές τον Ramon και τον Alex Palou, πρωταθλητή του 2021 αλλά και του 2023 στο IndyCar Series.

O 19χρονος δούλεψε πολύ με την ομάδα πάνω στο set-up για την απαιτητική πίστα Ricardo Tormo και στον πρώτο αγώνα παρατάχθηκε στη δέκατη θέση του grid. Το στρίμωγμα της πρώτης στροφής του στέρησε μία θέση και στη συνέχεια του αγώνα που στο θεσμό αυτό έχει διάρκεια 30 λεπτών 1 γύρου, εγκλωβίστηκε σε ένα τρενάκι που τον κράτησε ενδέκατο μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Παρότι πίεσε ασφυκτικά το προπορευόμενο μονοθέσιο, έμεινε ένα σκαλοπάτι μακριά από τον πρώτο του βαθμό.

Ο Τζώρτζης εξηγεί: «Έχασα μία μάχη στις πρώτες δύο στροφές που με έφερε εκτός αγωνιστικής γραμμής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσω άλλη μία και ουσιαστικά να βρεθώ “παγιδευμένος” σε μία ομάδα τεσσάρων μονοθεσίων, όπου λόγω της χάραξης της συγκεκριμένης πίστας ήταν αδύνατο να προσπεράσω ή να με προσπεράσουν αν κάποιος δεν έκανε λάθος. Κι αυτό παρά το γεγονός πως ήμουν εμφανώς ταχύτερος από το προπορευόμενο μονοθέσιο».

Στον δεύτερο αγώνα στην πίστα μήκους 4.005 μέτρων και των 14 στροφών, ο Τζώρτζης εκκίνησε από τη δέκατη-τέταρτη θέση αλλά η εξαιρετική του αντίδραση, σε συνδυασμό με σύγκρουση προπορευόμενων οδηγών, τον έφερε στη δέκατη θέση. Μάλιστα, είχε κολλήσει πίσω από τον Dario Cabanelas και παράλληλα, άνοιγε διαφορά από τον Miron Pingasov και ήταν αγκαλιά με τους πρώτους του βαθμούς.

Μέχρι τη στιγμή που η τύχη του γύρισε ξανά την πλάτη: «Το πρωί της Κυριακής είχαμε άλλο ένα δύσκολο σκέλος κατατακτήριων δοκιμών, αλλά μια αλλαγή στο στήσιμο μας έφερε σε εξαιρετική θέση για τον αγώνα. Μια καλή εκκίνηση με έφερε από την 14η θέση στη 10η, με τους δύο οδηγούς μπροστά μου, να είναι πιο αργοί από εμένα. Ενώ όλα έδειχναν ότι θα παίρναμε τους πρώτους βαθμούς και το πρώτο βάθρο rookie που αξίζουμε από τον πρώτο κιόλας αγώνα στο Zandvoort, μία πέτρα μας άλλαξε τα σχέδια καθώς έσπασε το ψυγείο μου αναγκάζοντάς με να εγκαταλείψω».

Πράγματι, με τον Cabanelas να εγκαταλείπει λίγο πριν το τέλος, ακόμα κι αν ο Μαρκογιάννης δεν κέρδιζε άλλη θέση, θα τερμάτιζε ένατος στη γενική κατάταξη και τρίτος ανάμεσα στους rookies. Όμως αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, οπότε η προσοχή του Έλληνα οδηγού στρέφεται πλέον στο φινάλε της σεζόν, που διεξάγεται στις 10-12 Νοεμβρίου, στη Βαρκελώνη και την πίστα του Montmlo που φιλοξενεί και το Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1.

«Υπάρχουν πολλά θετικά και πράγματα που έμαθα αυτό το τριήμερο», σχολίασε ο 19χρονος. «Μετά από τόσες ατυχίες φτάνουμε στο φινάλε της σαιζόν έτοιμοι να κατακτήσουμε αυτό που δεν μας επετράπη να πάρουμε στα δύο τελευταία αγωνιστικά τριήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ομάδα και ειδικότερα τον μηχανικό μου, για όλη την σκληρή δουλειά αυτών των ημερών. Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί από ποτέ».

Οι αγώνες του Τζώρτζη Μαρκογιάννη μεταδίδονται αποκλειστικά από το ΑΝΤ1 .