Έτοιμη η Goodyear για το Le Mans Grand Touring Endurance (LMGTE)


Αυτό το Σαββατοκύριακο η Goodyear ξεκινά το ντεμπούτο της ως προμηθευτής ελαστικών των κορυφαίων ομάδων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Le Mans Series (ELMS) στις κατηγορίες LMP2 και LMGTE, ανοίγοντας τις 4 Ώρες του γαλλικού Grand Prix, Le Castellet της αγωνιστικής σεζόν.

  • 14/7/2020

Οι πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες των ελαστικών της Goodyear, θα αναδειχθούν σε πέντε πρωτότυπα μοντέλα της κορυφαίας κατηγορίας LMP2 καθώς και σε κάθε αυτοκίνητο της κατηγορίας του Πρωταθλήματος Le Mans Grand Touring Endurance (LMGTE) που θα αγωνιστεί σε περισσότερους από πέντε αγώνες μέχρι το Νοέμβριο του 2020.

Οι κορυφαίες ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Le Mans Prototype 2 (LMP2) που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA World Endurance, έχουν κατακτήσει νίκες φορώντας ελαστικά Goodyear από το 2019. Όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι η πρώτη φορά που τα αυτοκίνητα του LMGTE θα διαγωνιστούν φορώντας αγωνιστικά ελαστικά Goodyear Eagle F1 SuperSport.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις αυτές ομάδες του LMP2 που θα χρησιμοποιήσουν ελαστικά Goodyear στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Le Mans, είναι οι: Panis Racing, BHK Motorsport, Thunderhead Carlin Racing και Algarve Pro Racing. Η Algarve Pro Racing LMP2, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την τεχνική συνεργασία της με τα ελαστικά Goodyear, θα λάβει μέρος, με δύο αγωνιστικά μοντέλα ενώ η επωνυμία της μάρκας Goodyear θα αναγράφεται στα διακριτικά του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Επιπλέον, τα πέντε αυτοκίνητα θα φέρουν την ίδια δοκιμαστική προδιαγραφή ελαστικών όπως κατά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), προσφέροντας πολύτιμα δεδομένα και πληροφορίες για τις ομάδες και στα δύο αυτά, υψηλού επιπέδου Πρωταθλήματα.

Το πρώτο βήμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Le Mans, στηρίζεται στην επιτυχημένη πρώτη σεζόν του WEC η οποία μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνει έξι τερματισμούς και μία νίκη για τις συνεργαζόμενες ομάδες Jota Sport και Jackie Chan DC Racing, στις 4 Ώρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής στη Σαγκάη το Νοέμβριο.

Η Goodyear προμηθεύει αποκλειστικά την κατηγορία LMGTE

H Goodyear είναι επίσης ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στην κατηγορία LMGTE, παρέχοντας αγωνιστικά αυτοκίνητα παραγωγής που φορούν ελαστικά Goodyear Eagle F1 SuperSport, με μέση-μαλακή και μέση-σκληρή γόμα.

Εννέα αυτοκίνητα θα διαγωνιστούν σε κάθε αγώνα, αλλά συνολικά δέκα αναγράφονται στη λίστα αυτού του Σαββατοκύριακου με την προσθήκη μιας Aston Martin Vantage AMR. Οι υπόλοιπες ομάδες που διαγωνίζονται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, θα τρέξουν ή με Porsche 911 RSR ή με Ferrari 488 GTE Evo.

Η συνεχής εξέλιξη των ελαστικών της Goodyear επικεντρώνεται στην παροχή συνοχής, απόδοσης και αντοχής για όλα τα μοντέλα της LMGTE: Είναι μια σημαντική εκτίμηση δεδομένης της μοναδικής ποιότητας και της ιδιαιτερότητας κάθε αυτοκινήτου, το οποίο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με αυτούς τους κανονισμούς.  

Η σεζόν του ELMS θα ξεκινήσει την Κυριακή 19 Ιουλίου, με τις 4 Ώρες του Le Castellet στη νότια Γαλλία. Στη συνέχεια, ο επόμενος 4ωρος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Spa- Francorchamps του Βελγίου, στην Βαρκελώνη, τη Monza και στο Portimao. Πολλές από τις αυτές ομάδες θα αγωνιστούν και στο παγκοσμίως διάσημο αγώνα Le Mans - 24 Hours το Σεπτέμβριο.

Ημερολόγιο 2020:

  • 4 Ώρες στο Le Castellet – 19 Ιουλίου
  • 4 Ώρες στο Spa-Francorchamps – 09 Αυγούστου
  • 4 Ώρες στη Βαρκελώνη – 29 Αυγούστου
  • 4 Ώρες στη Monza – 11 Οκτωβρίου
  • 4 Ώρες στο Portimao – 01 Νοεμβρίου