Tissot: Το Le Locle ντύνεται στα μπλε για τα 20α γενέθλιά του


Το 2003 η Tissot λάνσαρε τη συλλογή «Le Locle» αποτίοντας φόρο τιμής στις ρίζες της με ένα σχέδιο άμεσα εμπνευσμένο από τον εμβληματικό πύργο του ρολογιού της εκκλησίας της ομώνυμης πόλης.

  • ΦΩΤΟ: TISSOT
  • 4/12/2023
Η Tissot παρουσιάζει ένα επανασχεδιασμένο ταξίδι με το Le Locle 20th Edition. Σχεδιασμένο με αφορμή τα 20α γενέθλιά της συλλογής, αυτό το ρολόι αποτίει φόρο τιμής στις ρίζες και τη διαχρονική κληρονομιά της μάρκας, ενσαρκώνοντας το πνεύμα της καινοτομίας που καθοδηγεί την Tissot

Το Le Locle - που βρίσκεται στην καρδιά των βουνών κοντά στο Neuchâtel - υποδέχεται ωρολογοποιούς από τα τέλη του 17ου αιώνα. Αυτή η τεχνογνωσία επέτρεψε αρχικά την παραγωγή μεγάλων εκκλησιαστικών ή οικιακών ρολογιών, πριν αξιοποιηθεί για τη δημιουργία εκλεπτυσμένων ρολογιών τσέπης. Το φημισμένο αυτό μέρος ήταν ήδη γεμάτο με εργαστήρια όταν, το 1853, η οικογένεια Tissot δημιούργησε το δικό της εργαστήριο συναρμολόγησης, το οποίο γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα ακμάζον εργοστάσιο. 

Το 2003, για τον εορτασμό των 150 χρόνων αυτού του ορόσημου, η Tissot λάνσαρε τη συλλογή "Le Locle", αποτίοντας φόρο τιμής στις ρίζες της με ένα σχέδιο άμεσα εμπνευσμένο από τον εμβληματικό πύργο του ρολογιού της εκκλησίας της πόλης. Αυτή η συλλογή, που φέρει το όνομα της πόλης με κομψά πλάγια γράμματα, έχει γίνει σύμβολο της σύνδεσης της Tissot με τις ρίζες της. 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, το Tissot Le Locle σημειώνει σταθερή επιτυχία, ενώ μας υπενθυμίζει πάντα την ιστορική ουσία του τόπου γέννησής του.

20th Edition: ένα μοντέρνο αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακό ρολόι

Στο Le Locle 20th Edition, η παράδοση υποδέχεται τη σύγχρονη εποχή με μια χειραψία γεμάτη σιγουριά. Προσφέρει διαχρονική αισθητική στους επιλεκτικούς καρπούς όσων αγαπούν την ουσία της ωρολογοποιίας. Οι παραδοσιακά κατασκευασμένες κάσες και τα καντράν εμπνέονται απευθείας από την πρόσοψη του ρολογιού της εκκλησίας του Le Locle

Με μπλε ρωμαϊκές ενδείξεις και μπλε leaf δείκτες στο ασημένιο καντράν, το οποίο κοσμείται με το σχέδιο Clous de Paris, αυτή η συλλογή έχει μια παραδοσιακή και κλασική γοητεία που διανθίζεται με μοντέρνα χάρη. Το δεύτερο μοντέλο αναδεικνύει περαιτέρω αυτό το εξαίσιο σχέδιο με μια διακριτική αλλά μαγευτική λάμψη από 8 διαμάντια.

Μια πιο κοντινή ματιά στο εορταστικό ρολόι

Χάρη στην κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, το Le Locle 20th Edition αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου, με το ανθεκτικό στις γρατζουνιές κρύσταλλο σαπφείρου να είναι ο θεματοφύλακας της μαεστρίας που κρύβει. Το διαφανές καπάκι της κάσας αναδεικνύει τον ελβετικό μηχανισμό που χτυπά στην καρδιά αυτών των ρολογιών. Το ανδρικό μοντέλο διαθέτει μηχανισμό Powermatic 80, ενώ το γυναικείο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με Powermatic 48. Και οι δύο μηχανισμοί διαθέτουν ισχυρό ενεργειακό απόθεμα, εξασφαλίζοντας έναν αξιόπιστο σύντροφο καθώς ταξιδεύετε με το πέρασμα του χρόνου.

Το ελατήριο ρυθμιστή Nivachron είναι ανθεκτικό στα μαγνητικά πεδία και τους κραδασμούς. Ένας πραγματικά στιβαρός πυρήνας μέσα σε ένα εκλεπτυσμένο εξωτερικό περίβλημα. Δύο μπρασελέ, το ένα από ανοξείδωτο ατσάλι και το άλλο από δέρμα, διευρύνουν τις δυνατότητες του χρήστη, προσαρμοζόμενα στην προσωπικότητα και το στυλ του. Το κούμπωμα πεταλούδα με τα πιεζόμενα κουμπιά εξασφαλίζει άνεση, ενώ το εναλλάξιμο λουράκι προσφέρει ευελιξία, μεταβαίνοντας εύκολα από μια επίσημη βραδιά σε ένα απλό ραντεβού.

Το Le Locle 20th Edition είναι ένα σύμβολο αυθεντικότητας, συνδυάζοντας την κλασική αισθητική με μια ιστορία δεξιοτεχνίας που έχει τις ρίζες της στην καρδιά της κληρονομιάς της Tissot. Καθώς φοράτε αυτό το κομμάτι της ιστορίας, αγκαλιάζετε την αφήγηση που είναι χαραγμένη στην καρδιά του Le Locle, στην καρδιά της Tissot.  Αυτό το ρολόι, που δημιουργήθηκε χθες με γνώμονα το αύριο, είναι κατασκευασμένο για να ταξιδέψει στο χρόνο με ένα στυλ που θα παραμείνει αναλλοίωτο στη διάρκεια των ορόσημων που σας περιμένουν.