Smart Buys: Το νέο Peugeot 208 με τιμή λανσαρίσματος που δεν περνά απαρατήρητη


Με νέο look, τεχνολογίες αιχμής και τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με νέα κινητήρια σύνολα, το 208 φέρνει και κάτι ακόμη: Εξαιρετική τιμή λανσαρίσματος.

  • 4/2/2024

Το 208 αποτελεί ένα εμβληματικό μοντέλο στην γκάμα της Peugeot ενώ υπήρξε το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως κατηγορίας το 2022. Πλέον, έρχεται με σημαντικές αλλαγές στην εξωτερική σχεδίασή του, ειδικά στο μπροστινό μέρος.

Εκεί οι τρεις νυχιές του λιονταριού έχουν μετακινηθεί στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα ενώ η μάσκα έχει νέο μοτίβο το οποίο έχει ενσωματώσει το χρώμα του αμαξώματος στις πιο πλούσιες εκδόσεις. Εξοπλιστικά υπάρχουν τρεις επιλογές. Η πρώτη στη γκάμα είναι η Active, ακολουθεί η Allure και στην κορυφή είναι η GT.

Στον βασικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων, υπάρχουν 6 αερόσακοι, φώτα ημέρας LED, σύστημα Multimedia με οθόνη αφής 10”, αισθητήρες στάθμευσης πίσω και προηγμένο πακέτο ασφαλείας Pack Safety. Στη γκάμα των κινητήρων υπάρχουν δύο ήπιες υβριδικές εκδόσεις 48V που χρησιμοποιούν τον 1.2 PureTech, αποδίδουν 100 και 136 ίππους αντίστοιχα ενώ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 6 σχέσεων. Η Peugeot αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα σύνολα προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 15% ενώ σε αστικό κύκλο μπορούν να λειτουργήσουν για περισσότερο από 50% αμιγώς ηλεκτρικά.

Η γκάμα συμπληρώνεται με δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις που χρησιμοποιούν των τρικύλινδρο PureTech 1.2 και αποδίδουν 75 και 100 ίππους αντίστοιχα. Και οι δύο έρχονται με χειροκίνητο κιβώτιο όπου στην πρώτη περίπτωση είναι πεντάρι και στη δεύτερη 6άρι. Στην γκάμα υπάρχει και το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-208 όπου συναντάμε τον αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 156 ίππους και συνδυάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 51 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία 400 km.

Το νέο Peugeot 208 βρίσκεται ήδη σε όλες τις εκθέσεις των επίσημων διανομέων της μάρκας πανελλαδικά και διατίθεται σε επετειακή τιμή 18.000 ευρώ για την έκδοση 1.2 PureTech 75 S&S Active.