Νέα BMW 5 Series: Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες


Για ακόμα μία φορά η νέα γενιά της Σειράς 5 της BMW εντοπίζεται από τον φωτογραφικό φακό του συνεργάτη του Car and Driver, ενώ κάνει δοκιμές εξέλιξης. 

  • PHOTOS: CARPIX
  • 14/7/2021

Έχουμε στη διάθεση μας μερικές νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας γενιάς της BMW Σειράς 5.

Όπως ακριβώς και η ναυαρχίδα της BMW, η Σειρά 7, η νέα «5άρα» θα είναι διαθέσιμη με τρείς διαφορετικές επιλογές ως προς τις τεχνολογίες των ενεργειακών μονάδων. Μία πλήρως ηλεκτρική, που θα ονομάζεται i5, μία Plug-in Hybrid (PHEV) και φυσικά με θερμικούς κινητήρες.

Με τον κωδικό G60, η επόμενη γενιά της Σειράς 5 εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε νέες δοκιμές εξέλιξης.

Στις φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε, ο φωτογράφος μας «συνέλαβε» την PHEV έκδοση, όπως μπορούμε να δούμε από το «πορτάκι» στο εμπρός αριστερό φτερό.

Η αμιγώς ηλεκτρική i5 πιθανότατα θα έχει μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις, στα πρότυπα των Σειρών 4 και της πλήρως ηλεκτρικής i4 που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό.

Η BMW i5 θα μπορούσε να μοιραστεί κάποιες από τις τεχνικές προδιαγραφές της BMW iX xDrive40 με έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος και έναν στον μπροστινό άξονα, με συνδυασμένη απόδοση που θα φτάνει τους 300 ίππους. Η μπαταρία των 70 kWh δίνει μέγιστη αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και μία μεγαλύτερη μπαταρία 100 kWh με ισχύ που θα κινείται κοντά στους 500 ίππους. Η BMW i5 δεν είναι μυστικό άλλωστε, ότι θα ανταγωνιστεί το Tesla Model S, όπως και την επερχόμενη Mercedes EQE.

Προς το παρόν, είναι δύσκολο να έχουμε εικόνα για την συνολική σχεδίαση λόγω του αυξημένου καμουφλάζ, αλλά μπορούμε να δούμε ότι το αμάξωμα έχει μια πιο sedan εμφάνιση σε σύγκριση με την ελαφρώς πιο coupe εμφάνιση που έχει επιλέξει η Mercedes για την EQE.

Βλέπουμε επίσης ότι η μάσκα και τα νεφρά θα παραμείνουν σε κανονικά μεγέθη. Η πρόσοψη με την τεράστια μάσκα της Σειράς 4 φαίνεται να μην περνά και στην 5άρα.

Φυσικά, αναμένουμε να δούμε και έκδοση Touring της νέας Σειράς 5 αργότερα, αλλά δεν είναι σαφές ακόμα εάν η Touring θα έρθει ως πλήρως ηλεκτρική.

Το ντεμπούτο της νέας Σειράς 5 είναι ακόμη μερικά χρόνια μακριά και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2023.