Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας AMG GT 63


Η νέα AMG GT βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο εξέλιξης και οι συνεργάτες μας έχουν εξασφαλίσει τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Τι γνωρίζουμε ως τώρα για την νέα AMG GT.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 1/2/2022

Με την εξέλιξη και την κατασκευή της νέας Mercedes-AMG SL και της AMGGT στην ίδια πλατφόρμα, η Mercedes-AMG πήρε την απόφαση να «σκοτώσει» την AMG GT Roadster και να αφήσει την SL να πάρει τη θέση της ως η σπορ διθέσια κάμπριο δημιουργία της AMG.

Τώρα λοιπόν που η SL είναι πλέον επίσημα κοντά μας και κυκλοφορεί στην αγορά, ήρθε η ώρα για την AMG να προχωρήσει στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς AMG GT.

Έχουμε στη διάθεσή μας τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της AMG GT 63, που προδίδεται από τις δύο τετράγωνες απολήξεις της εξάτμισης σε κάθε πλευρά. Η AMG GT δεν είναι απλώς μια SL με σταθερή οροφή, αλλά έχει τελείως διαφορετικό σχεδιασμό σε πολλά σημεία, ακόμα και εάν δε φαίνεται με την πρώτη ματιά. Η γρίλια είναι πιο χαμηλά τοποθετημένη και τα εμπρός φώτα έχουν διαφορετικό σχήμα και ελαφρώς πιο κάθετη θέση δίνοντας στην AMG GT ένα πιο «κακό» πρόσωπο.

Φυσικά, είναι αδύνατο να δούμε πιο πολλές λεπτομέρειες, αφού το αυτοκίνητο είναι καλυμμένο με βαρύ καμουφλάζ. Το πλαϊνό προφίλ διαφέρει επίσης από την SL με την fastback γραμμή οροφής της GT να πηγαίνει πιο πίσω και κοντά στο τελείωμα του αμαξώματος. Τα πίσω φώτα θα διαφέρουν επίσης σε σχέση με το SL για να δώσουν στο GT τη δική του ξεχωριστή εμφάνιση. Αναμένουμε δε, ότι η GT θα παραμείνει 2θέσια, ενώ η SL είναι 2 2 θέσεων.

Η ισχύς, όπως και στην SL, θα προέρχεται από δύο V8 twin-turbo κινητήρες 4,0 λίτρων, που αποδίδουν 469 ίππους στην SL55 και 577 ίππους στην SL63. Βέβαια, δεν αποκλείεται η AMG να θελήσει να αποσπάσει μερικά ακόμα άλογα για την GT. Αργότερα μπορεί να υπάρξει και μία εξακύλινδρη επιλογή και θεωρείται σίγουρο πως θα δούμε και πιο ισχυρές εκδόσεις, όπως μία Black Series σε λίγα χρόνια.

Η διαφορά των δύο μοντέλων θα έγκειται στο ότι η SL θα είναι περισσότερο ένα σπορ grand tourer με άφθονη πολυτέλεια, ενώ η AMG GT θα απευθύνεται στους αγοραστές που θέλουν ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο. Επομένως και η ανάρτηση και η συμπεριφορά του μοντέλου θα ρυθμιστεί ανάλογα και πιο κοντά για χρήση και σε πίστα σε σύγκριση με την SL.

Το ντεμπούτο της AMG GT πιθανότατα θα γίνει πριν το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου.