Ποιές είναι οι διαφορές στο ανανεωμένο Mini John Cooper Works


H Mini θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κινητήρες εσωτερικής καύσης για ακόμη λίγα χρόνια, αξιοποιώντας μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας του τρέχοντος μοντέλου F56.

  • Photos: CarPix
  • 8/2/2022

Αν και στο Mini John Cooper Works δέχθηκε μια ήπια ανανέωση για το ΜΥ 2022, η γερμανική φίρμα ήδη προετοιμάζει ένα πιο μεγάλο λίφτινγκ για το σπορ μοντέλο της, το οποίο ο κατασκοπευτικός φακός μας «συνέλαβε» να κυκλοφορεί στους γερμανικούς δρόμους.

Το καμουφλάζ εξακολουθεί να είναι έντονο, ωστόσο μπορεί κανείς να διακριβώσει τις αλλαγές στο εμπρός μέρος. Με μικρότερους προβόλους, νέας σχεδίασης μάσκα και προφυλακτήρα, όπως και μεγαλύτερους αεραγωγούς, ώστε το πιο ισχυρό Mini να δείχνει πιο «απλό» και «καθαρό» και ξεκάθαρα πιο «επιθετικό».

Οι προβολείς φαίνεται πως είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, επομένως η Mini μπορεί να σχεδιάζει αλλαγές και εκεί. Πηγαίνοντας ελαφρώς προς τα πίσω, οι καθρέφτες δείχνουν μεγαλύτεροι και φαίνεται να έχουν ενσωματωμένα τα φλάς.

Στο πίσω μέρος, τα φώτα φαίνονται πολύ οικεία. Στο κάτω μέρος, πίσω από ένα κοτσαδόρο, μπορούμε να δούμε μια κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση. Σε αντίθεση με το μοντέλο που πωλείται σήμερα, υπάρχει μόνο ένα τελικό εξάτμισης, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει από τη στιγμή που αυτή η έκδοση του JCW βγει στην αγορά.

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται και στο εσωτερικό. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα, το νέο Mini θα έχει μεγάλη οθόνη αφής, αν και αναμένεται να είναι στρογγυλή, όπως υπαγορεύει η παράδοση. Τα κουμπιά αναμένεται να αποφευχθούν και να υπερισχύσουν τα χειριστήρια αφής, ενώ πηγές αναφέρουν ότι ο λεβιές ταχυτήτων στα μοντέλα με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα μετακινηθεί προς τα δεξιά κάτω από τη μεγάλη στρογγυλή οθόνη.

Οι λεπτομέρειες παραμένουν ελάχιστες, αλλά η Mini είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα αποκαλύψει το νέο JCW μέχρι το 2023, με το λανσάρισμά του να έπεται.