Το «κύκνειο άσμα» του Audi R8 έρχεται με μια νόμιμη για το δρόμο έκδοση GT3 (photos)


Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο «συνελήφθη» να δοκιμάζεται κοντά στην πίστα του Nurburgring - Διαβάστε όλες τις πληροφορίες.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 26/10/2023

Το Audi R8 πλησιάζει στο τέλος της «ζωής» του, καθώς η γερμανική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι το 2023 είναι η τελευταία χρονιά παραγωγής του, τουλάχιστον με τον εξαιρετικό ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 5,2 L.

Ωστόσο οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο R8 να κυκλοφορεί στους δρόμους γύρω από την πίστα του Nurburgring και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτελεί δημιούργημα της Scherer Sport, εταιρείας που ανήκει στο Scherer Group και - μεταξύ άλλων - διαθέτει αγωνιστικά μοντέλα της Audi για αγώνες στη διάσημη γερμανική πίστα αλλά και στο πρωτάθλημα DTM.

Έτσι, το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για μια νόμιμη έκδοση δρόμου για το αγωνιστικό Audi R8 GT3 και ουσιαστικά το «κύκνειο» άσμα του εντυπωσιακού μοντέλου. Βέβαια, δεν αποκλείεται να αποτελεί μέρος και μιας περιορισμένης σειράς για πλούσιους πελάτες, οπότε μην περιμένετε να υπάρξει μαζική παραγωγή. Ίσως να περιοριστεί περίπου σε 100 αντίγραφα.

Η τεράστια πίσω πτέρυγα συγκεντρώνει αμέσως τα βλέμματα, ωστόσο ασφαλώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε πολλά τμήματά του σε σχέση με την αγωνιστική έκδοση, προκειμένου να μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους. Και ασφαλώς διαφορετική χαρτογράφηση του κινητήρα.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που προκύπτουν είναι περιορισμένες - άλλωστε είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίζεται το συγκεκριμένο πρωτότυπο - και είναι άγνωστο αν η ίδια η Audi θα έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στο συγκεκριμένο project.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αγωνιστικό R8 GT3 υπάρχουν και διαφορές σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο που κυκλοφορεί στους δρόμους. Από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι οι μεγάλοι αεραγωγοί στο καπό, οι ανάλογοι στους εμπρός τροχούς, οι μονομπούλονες ζάντες αλλά και η διαφορετική οροφή.

Το ντεμπούτο της συγκεκριμένης ξεχωριστής έκδοσης αναμένεται εντός του 2024.