ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS6: «Ιπτάμενος» ο Tanak, κρατά το προβάδισμα ο Neuville


Ο Ott Tanak πήρε ακόμα μία νίκη στα ελληνικά βουνά, ενώ ο Sebastien Ogier κατάφερε να βρεθεί πιο κοντά στον Thierry Neuville, κλείνοντας τη διαφορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 8/9/2023

Η SS6 στην Ελάτεια δοκίμασε πραγματικά τα νεύρα των οδηγών, όντας η πιο απαιτητική και μεγαλύτερη ΕΔ της 2ης ημέρας του επετειακού Ράλλυ Ακρόπολις.

Προσπαθώντας να ανακάμψει από τα προβλήματα και την ποινή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην αρχή της Παρασκευής, ο Ott Tanak κατέγραψε έναν εξαιρετικά γρήγορο χρόνο, κερδίζοντας την SS6 και καταφέροντας να αναρριχηθεί στην κορυφαία δεκάδα της γενικής κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 9η θέση. 

Δεύτερος στη διαδρομή των 28,32 km ήρθε ο Sebastian Ogier, ροκανίζοντας τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης, Thierry Neuville, από τα 7,4 στα 2,8 sec. Ο Γάλλος πρωταθλητής κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο με τη μισή του πίσω αεροτομή να λείπει, κάτι που τον παραξένεψε ιδιαίτερα, αφού δεν είχε κάποια έξοδο που να δικαιολογεί τη ζημιά.

Μια πιθανή εξήγηση έδωσε ο έταιρος οδηγός της Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans, ο οποίος κατέφτασε στο σημείο τερματισμού, καταγράφοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο, επίσης χωρίς πίσω αεροτομή. Ο Βρετανός ανέφερε ότι υπήρχαν αρκετά χαμηλά κλαδιά μέσα στην SS6, κι αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που τόσο εκείνος, όσο κι ο Ogier, έχασε την αεροτομή του στη διαδρομή.

Τέταρτος ήρθε ο Thierry Neuville, διατηρώντας το προβάδισμά του, και την πρώτη θέση της κατάταξης. Μετά το τέλος της ειδικής, ο Βέλγος είπε ότι «έχουμε κάποιο μηχανικό πρόβλημα πίσω. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω.»

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Takamoto Katsuta, όντας ο μοναδικός οδηγός της TGR που κατάφερε να διατηρήσει την πίσω αεροτομή του GR Yaris Rally1 του στη θέση της. Δήλωσε μάλιστα πως οι συνθήκες της ΕΔ στην Ελάτεια ήταν φριχτές κι ότι δε θα ήθελε να ξαναοδηγήσει σε αυτήν.

Μην έχοντας τη δυνατότητα να επωφεληθεί από τη σειρά εκκίνησής του, αφού ήταν εκείνος που «καθάρισε» τον δρόμο, εκκινώντας πρώτος, ο Kalle Rovanpera έκανε τον 6ο καλύτερο χρόνο, παραμένοντας τρίτος στη γενική κατάταξη.

Έβδομος στην SS6 τερμάτισε ο Esapekka Lappi, μπροστά από τον Dani Sordo, ο οποίος καθυστέρησε σε μια στροφή, χάνοντας περίπου 10 sec, όπως ανέφερε κι ο ίδιος.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS6:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville55:10.4
2Sebastien Ogier2,8
3Kalle Rovanpera25,5
4Elfyn Evans31,0
5Esapekka Lappi32,1
6Takamoto Katsuta41,7
7Dani Sordo48,6
8Nikolay Gryazin3:16.7
9Ott Tanak3:33.5