Ιδού το νέο Ford Puma Rally1 WRC (photos)


Η M-Sport αποκάλυψε το Ford Puma Rally1 WRC, με το οποίο θα συμμετέχει στη νέα, υβριδική εποχή του πρωταθλήματος.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/7/2021

Μετά από αρκετά χρόνια με το Fiesta ως τη βάση για το rally car με το οποίο συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, η M-Sport θα συμμετέχει με το Puma, το οποίο κι αποκάλυψε σήμερα.

Το πρωτότυπο Puma Rally1 διαθέτει έναν Ecoboost, 1,6 λίτρων κινητήρα, μαζί με ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 kW με μπαταρία 3,9 kWh, και θα κάνει το ντεμπούτο του το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Goodwood Festival of Speed.

«Η Ford είναι 100% αφοσιωμένη στο ηλεκτροκίνητο μέλλον και η μάχη με τον ανταγωνισμό ήταν υπεύθυνη για πολλές από τις καινοτομίες που βρίσκονται στα αυτοκίνητα μας σήμερα», εξήγησε ο Mark Rushbrook, διευθυντής της Ford Performance.

«Το M-Sport Ford Puma Rally1 θα δοκιμάσει τα όρια του υβριδισμού, και θα αποδείξει ότι η τεχνολογία είναι ικανή να προσφέρει συναρπαστική απόδοση.»

Η M-Sport γίνεται η πρώτη εκ των τριών ομάδων που παρουσιάζει, έστω και σε πρωτότυπη μορφή, το νέο της Rally1 αυτοκίνητο για το 2022, με τις Hyundai και Toyota να έχουν αποκαλυφθεί εν μέρει και αυτό από spy shots κατά τη διάρκεια δοκιμών.