Ράλι Ισπανίας - 3η Μέρα: Νικητής ο Neuville, ανέβηκε στο βάθρο ο Sordo!


Ο Thierry Neuville πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή του νίκη στο Ράλι Ισπανίας, με τον Dani Sordo να κλέβει την τελευταία θέση του βάθρου από τα χέρια του Sebastien Ogier.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI MEDIA
  • 17/10/2021

Ο Thierry Neuville έκοψε την φόρα στην Toyota σε αυτό το ράλι. Ο Βέλγος, που πήρε τα ηνία από το απόγευμα της Παρασκευής, δεν έχασε την πρωτοπορία ούτε στιγμή, και με συνετή και σταθερή οδήγηση, εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη του μέσα στο 2021, μετά το Ράλι Ypres Βελγίου.

Ο Βέλγος είχε και μία τρομακτική στιγμή, όταν άργησε να φύγει από το regroup πριν την τελευταία ΕΔ, καθώς δεν έπαιρνε μπροστά το i20 Coupe WRC. Τελικά, κατάφερε να ξεκινήσει και απέφυγε τα χειρότερα.

Ο Elfyn Evans, διεκδικητής του τίτλου και επίδοξος νικητής σε αυτόν τον αγώνα, έπρεπε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση. Ο Ουαλός μείωσε τη διαφορά από τον Ogier στο πρωτάθλημα, και ο πρωταθλητής θα κριθεί στη Μόντσα, στις 19-21 Νοεμβρίου.

Κι αυτό, γιατί ο Dani Sordo απέσπασε τελικώς την τελευταία θέση του βάθρου, και το έκανε από νωρίς. Στην πρώτη ΕΔ της μέρας, ο Ισπανός μπήκε με φόρα και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, προσπερνώντας τον Sebastien Ogier. Το ίδιο θα έκανε και στις υπόλοιπες διαδρομές.

Ο Γάλλος δήλωνε ανήμπορος να κινηθεί σε ταχύτερο ρυθμό: «Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Εδώ κι εκεί έχουμε ταχύτητα, αλλά υστερούμε πολύ.»

Πέμπτος ήταν ο Kalle Rovanpera, που ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. «Μαθαίνουμε συνεχώς, κάνουμε κι αλλαγές στο set-up,» ήταν τα λόγια του Φινλανδού, που για πρώτη φορά οδηγούσε σε αυτούς τους δρόμους με το Yaris WRC.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε το ράλι ο Gus Greensmith, σε ακόμα έναν τερματισμό στους βαθμούς για τον οδηγό της M-Sport. Ο Βρετανός απέφυγε να μιλήσει τόσο για τον αγώνα του, όσο για τον συνοδηγό του, Chris Patterson. Ο σπουδαίος ραλάνθρωπος ολοκληρώνει την καριέρα του στις ΕΔ, κι ο νεαρός Greensmith τον ευχαρίστησε για όλα και τόνισε πως «είναι προνόμιο να τρέχεις μαζί του».

Ακολούθησαν οι δύο Hyundai των Oliver Solberg και Nil Solans. Ο Σουηδός πέτυχε τον στόχο το, που ήταν ο τερματισμός στο πρώτο του ασφάλτινο ράλι με το αυτοκίνητο. «Ήταν ένα ευχάριστο Σ/Κ. Σημειώσαμε πρόοδο,» είπε με το τέλος του αγώνα.

Όσο για τον Ισπανό, η αιφνίδια συμμετοχή του στην θέση του Loubet του έθεσε έναν ξεκάθαρο στόχο: απλά να τερματίσει ασφαλώς και να χαρεί τις ΕΔ. «Ήταν φοβερή αυτή η αίσθηση του να τρέχεις εδώ. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό και είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που κάναμε.»

Στην PowerStage, η βροχή που έπεφτε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής δυσχέρανε κάπως το έργο των πληρωμάτων. Εκεί, o Sordo έγραψε τον ταχύτερο χρόνο, με τους Neuville, Evans, Ogier και Rovanpera να ακολουθούν.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος του αγώνα:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνοςΔιαφορά
1Thierry Neuville2:34:11.8-
2Elfyn Evans2:34:35.924.1
3Dani Sordo2:34:47.135.3
4Sebastien Ogier2:34:53.942.1
5Kalle Rovanpera2:35:43.61:31.8
6Gus Greensmith2:38:29.14:17.3
7Oliver Solberg2:38:38.54:26.3
8Nil Solans2:38:46.74:34.9