Ράλλυ Κροατίας - 3η μέρα: Ανατροπή με νίκη Ogier, ατυχήματα για Neuville κι Evans


Ο Sebastien Ogier πήρε μια νίκη «δώρο» από τον Thierry Neuville και τον Elfyn Evans, οι οποίοι είχαν αμφότεροι ατυχήματα το πρωί της Κυριακής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: McKlein / Toyota GAZOO Racing
  • 21/4/2024

Ο Sebastien Ogier ανέβηκε στο βάθρο για 100ή φορά στην καριέρα του, κατακτώντας τη νίκη στο Ράλλυ Κροατίας, μετά από μια τρομερή ανατροπή στην τελευταία μέρα του αγώνα.

Η αλλαγή στην κορυφή ήρθε όταν ο Thierry Neuville έκανε λάθος στην SS18, μετά από μια μικρή καθυστέρηση από τον συνοδηγό του, Martijn Wydaeghe, στις σημειώσεις, χτυπώντας ένα δέντρο και καταστρέφοντας την πίσω αεροτομή του.

Στην ίδια διαδρομή, ο Elfyn Evans είχε τετακέ, χωρίς να προκαλεί ζημιά στο Toyota GR Yaris Rally1 του, χάνοντας όμως σημαντικό χρόνο κι επιτρέποντας στον Ogier να πάρει το προβάδισμα της γενικής κατάταξης. Ο ίδιος ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση.

Περνώντας στην SS19, ο Βέλγος της Hyundai αντιμετώπισε πρόβλημα και με το υβριδικό σύστημα, κάτι που τον καθυστέρησε ακόμη περισσότερο. Ο συνδυασμός της σπασμένης αεροτομής και της μείωσης της ισχύος του στέρησε τη δυνατότητα να ανακάμψει μετά το ατύχημά του, τερματίζοντας έτσι στην τρίτη θέση.

Τέταρτος ήρθε ο Ott Tanak, ο οποίος δήλωσε ότι κοιτάζει μακριά κι ανυπομονεί το πρωτάθλημα να επιστρέψει στα χωμάτινα ράλλυ, που ομολογουμένως του ταιριάζουν περισσότερο.

Ο Takamoto Katsuta ολοκλήρωσε το Ράλλυ Κροατίας στην πέμπτη θέση, όμως πίεσε πολύ την τελευταία μέρα και κατάφερε να κερδίσει τους 7 βαθμούς της Super Sunday, δίνοντας στο σύνολο των βαθμών του στο πρωτάθλημα των οδηγών μια σημαντική ώθηση.

Έκτος ήρθε ο Andreas Mikkelsen, με τον Gregoire Munster να ακολουθεί στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Adrien Fourmaux είχε ατύχημα στην SS18, όπου δηλαδή κι ο Neuville με τον Evans, κι έτσι έμεινε σημαντικά πίσω, αφού σταμάτησε για αρκετή ώρα, κάνοντας επισκευές. Ωστόσο, κέρδισε την Power Stage του αγώνα, προσθέτοντας 5 πολύτιμους βαθμούς στη φαρέτρα του.

Η τελική κατάταξη μετά το τέλος του ράλλυ:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier2:40:23.6
2Elfyn Evans9,7
3Thierry Neuville45,8
4Ott Tanak58,6
5Takamoto Katsuta1:55.5
6Andreas Mikkelsen4:01.0
8Gregoire Munster5:11.0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Κροατίας - 2η μέρα (πρωί): Αβαντάζ Neuville - Κυνηγά ο Evans

Η Toyota δοκιμάζει το GR Yaris με νέα πίσω αεροτομή ενόψει 2025 (photos)