Ράλλυ Σαρδηνίας - 2η Μέρα (πρωί): Ξεπροβάλει ο Ogier με διαφορά, έξοδος για τον Sordo


Η τεράστια ε.δ. των 50 χιλιομέτρων αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση της κατάταξης, με τον Sebastien Ogier να ηγείται του Ράλλυ Σαρδηνίας. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/6/2023

Το ξεκίνημα της πρώτης πραγματικής μέρας δράσης στο Ράλλυ Σαρδηνίας επεφύλασσε καλό καιρό και λίγα προβλήματα για ορισμένα πληρώματα.

Μόνο οργανωτικό απρόοπτο η προσωρινή διακοπή στην SS3 λόγω της αντικανονικής θέσης ορισμένων θεατών στην ε.δ., που οδήγησε και σε καθυστέρηση της έναρξης της τεράστιας SS4 μήκους 49,9 χιλιομέτρων.

Σε αυτήν την ειδική άλλαξαν πολλά στην κατάταξη, με δεδομένο ότι οδηγοί όπως ο Kalle Rovanpera και ο Ott Tanak άνοιγαν τον δρόμο και έχαναν -όπως αναμενόταν- χρόνο.

Ο Sebastien Ogier πρωτοστάτησε εκεί, τονίζοντας πως του αρέσει η πρόκληση της τεράστιας αυτής της διαδρομή, ενώ και η βροχή προς το τέλος των περασμάτων ευνόησε τον Γάλλο που είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά του νωρίτερα.

Με αυτά ως δεδομένα, ο 8κις πρωταθλητής κατάφερε και άνοιξε τη διαφορά του από τον δεύτερο Esapekka Lappi στα 16,3 δευτερόλεπτα. Ο Φινλανδός βρέθηκε να ηγείται μετά την SS3, αλλά έκλεισε το loop κάτω από τον Ogier και με μικρή ζημιά εμπρός δεξιά.

Τρίτος ανέβηκε ο Pierre-Louis Loubet, που πέρασε τελευταίος από την SS4 και κατάφερε να αναρριχηθεί στην κατάταξη, αφήνοντας πίσω του τους Elfyn Evans, Takamoto Katsuta και Thierry Neuville, που παραπονέθηκαν για έλλειψη πρόσφυσης.

Τελευταίος έπεσε ο Dani Sordo, που μόλις 1 χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό της SS4 είχε έξοδο με εκτεταμένες ζημιές. Κατάφερε να ολοκληρώσει την ε.δ., αλλά μένει να φανεί αν μπορεί να επιστρέψει στο service park για να γυρίσει στο απογευματινό loop.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier46:54.4
2Esapekka Lappi16.3
3Pierre-Louis Loubet22.0
4Elfyn Evans25.9
5Takamoto Katsuta30.1
6Thierry Neuville30.2
7Ott Tanak43.3
8Kalle Rovanpera49.5
9Dani Sordo3:16.2