Ράλλυ Χιλής - 2η μέρα (πρωί): «Ιπτάμενος» Tanak, προβλήματα για Katsuta, Evans και Rovanpera


Ο Ott Tanak επέκτεινε το προβάδισμά του, ενώ οι Katsuta, Evans και Rovanpera έκαναν λανθασμένη επιλογή ελαστικών και... το πλήρωσαν ακριβά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 30/9/2023

Ο Ott Tanak κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της δεύτερης μέρας χωρίς προβλήματα, επεκτείνοντας το προβάδισμά του στην πρωτοπορία του αγώνα και της γενικής κατάταξης. Ο Εσθονός φαίνεται να έκανε τη σωστότερη επιλογή ελαστικών για τις τρεις πρωινές ΕΔ, κάτι που τον ευνόησε ιδιαίτερα, κερδίζοντας τις δύο από αυτές.

Η μάχη για το βάθρο μαίνεται, αφού ο Elfyn Evans έχει πέσει τέταρτος, μετά και το τέλος της SS9, έχοντας κάνει λανθασμένη επιλογή στα ελαστικά του. Πιο συγκεκριμένα, ο Ουαλός έπαθε διπλό κλατάρισμα στην SS9, χάνοντας σημαντικό χρόνο και δύο θέσεις στη γενική κατάταξη.

Στη δεύτερη θέση επανήλθε ο Teemu Suninen, ο οποίος είχε πέσει προηγουμένως στην τρίτη θέση, μετά την SS7. Κι ο Thierry Neuville επωφελήθηκε από το κλατάρισμα του Evans, ανεβαίνοντας τρίτος. Ο Βέλγος της Hyundai είπε μετά την SS9: «Ήταν η πρώτη ΕΔ που ένιωσα άνετα και τα πράγματα ήταν πραγματικά καλά για εμάς.»

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε την SS7, όμως δεν κατάφερε να σημειώσει κάποια αντίστοιχη επίδοση στις SS8 και SS9, αφού ήρθε 6ος και 8ος, αντίστοιχα, πέφτοντας πέμπτος. Κι ο Φινλανδός ολοκλήρωσε την SS9 χωρίς γόμα στα πίσω ελαστικά του, λέγοντας ότι «είμαστε τυχεροί που είμαστε εδώ, κάναμε μεγάλο λάθος με την επιλογή ελαστικών. Γνωρίζαμε ότι αυτή η ΕΔ θα ήταν δύσκολη, όμως δεν περιμέναμε η φθορά των ελαστικών να είναι τόσο μεγάλη.»

Παρόμοια ήταν κι η κατάσταση για τον Takamoto Katsuta, ο οποίος τερμάτισε «από θαύμα» στην SS9, όπως είπε ο ίδιος, παραμένοντας στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης.

Στην έβδομη θέση παρέμεινε κι ο Gregoire Munster, ολοκληρώνοντας τα εντός δεκάδας αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Ott Tanak1:47:45.9
2Teemu Suninen47.8
3Thierry Neuville1:03.0
4Elfyn Evans1:16.8
5Kalle Rovanpera1:44.7
6Takamoto Katsuta2:52.7
7Gregoire Munster3:45.5