Toyota Motorsport: Το γκαράζ με τα «θηρία»


Η ΤΤΕ επιδεικνύει τη συλλογή των άριστα διατηρημένων θρυλικών της rallycars.

  • 30/4/2014

Τα σπουδαιότερα rallycars της Toyota Team Europe και ορισμένα από τα πιο σημαντικά της ιστορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, που φυλάσσονται σε άριστη κατάσταση στις εγκαταστάσεις της Toyota Motorsport GmbH, είδαν το φως της δημοσιότητας ξανά μετά από πολλές δεκαετίες.

Ο φωτογράφος G.F. Williams εξασφάλισε ειδική άδεια να μπει στο γκαράζ της πρώην Toyota Team Europe καθώς η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να επιδείξει την εντυπωσιακή συλλογή της, σε μια εποχή που εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, το 2017.

Τα rallycars της συλλογής προέρχονται από τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την Celica TA64 του θηριώδους Group B, τις διαδοχικές εκδόσεις της Celica GT4 και της Corolla WRC, ενώ ένα από τα σπάνια αυτοκίνητα είναι ένα πρωτότυπο του Group S βασισμένο στο Toyota MR2, που έμελλε να μην αγωνιστεί ποτέ.

Οι κινητήρες ορισμένων από αυτά τα rallycars θα ανάψουν και πάλι το καλοκαίρι, για να αναβιώσουν τις «χρυσές» εποχές των ράλι στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, στη Βρετανία.