Η εφαρμογή που δείχνει LIVE τους χιονισμένους δρόμους σε όλη την Ελλάδα (χάρτης)


Μεγάλο μέρος της χώρας «ντύνεται» στα λευκά και η εφαρμογή του Εθνικού Αστεροσκοπείου αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τους οδηγούς.

  • 29/1/2024

Στα λευκά «ντύνεται» τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα με τις χιονοπτώσεις να έχουν ξεκινήσει ήδη σε αρκετές περιοχές, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επεκταθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και της Εύβοιας, στα ορεινά των Σποράδων και στα ορεινά της Κρήτης.

Πριν από μερικές ώρες, με απόφαση του αρχηγού της Τροχαίας Αττικής, έγινε γνωστό ότι από το βράδυ της Δευτέρας 29/1 όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Αττικής θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικά μέσα. Δείτε αναλυτικά τι ισχύει πατώντας εδώ.

Η Αστυνομία τόνισε επίσης ότι οι οδηγοί θα πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο που θα κινηθούν.

Σε αυτή την περίπτωση ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης είναι η εφαρμογή ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Anytime της INTERAMERICAN.

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο για τις επόμενες τρεις ημέρες, με χρονικό βήμα τριών ωρών.

Οι δρόμοι χρωματίζονται με:

  • πράσινο χρώμα όταν δεν αναμένονται φαινόμενα
  • ανοιχτό μπλε χρώμα όταν αναμένεται βροχή,
  • βαθύ μπλε χρώμα όταν αναμένεται ισχυρή βροχή,
  • γαλάζιο χρώμα όταν αναμένεται χιονόνερο και
  • μωβ χρώμα όταν αναμένεται χιόνι

Για να μπείτε στην εφαρμογή ROADS και να δείτε τον χάρτη με τους χιονισμένους δρόμους πατήστε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι πρέπει να κάνεις αν αποκλειστείς με το αυτοκίνητο στα χιόνια

O πιο απλός τρόπος για να τοποθετήσεις τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο (video)

Κρύος κινητήρας: Τι πρέπει και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν πέφτει η θερμοκρασία