Καύσωνας «Κλέων»: Τα 5 gadgets που θα κρατήσουν δροσερό το αυτοκίνητο


Με το θερμόμετρο στα ύψη και τις καμπίνες των αυτοκινήτων να έχουν μετατραπεί σε... σάουνα, βρήκαμε 5 αξεσουάρ που θα δροσίσουν τον οδηγό μέχρι το AC να αναλάβει δράση.

  • 12/7/2023

Είναι το μεγάλο θέμα των ημέρων. Η ΕΜΥ έχει ενημερώσει ότι τις επόμενες ημέρες η χώρα θα μετατραπεί σε... φούρνο αφού θερμές αέριες μάζες, προερχόμενες κυρίως από την Αφρική, θα ανεβάσουν το θερμόμετρο στα ύψη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η είσοδος και μόνο στο αυτοκίνητο μετατρέπεται σε «επικίνδυνη αποστολή» αφού μέχρι το AC να πάρεις μπροστά και να ρίξει τη θερμοκρασία της καμπίνας απαιτείται χρόνος και ιδρώτας.

Με αυτή την αφορμή ψάξαμε και βρήκαμε 5 gadgets τα οποία θα κάνουν τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο -δεδομένων των συνθηκών- λίγο πιο ευχάριστη. Πάμε να τα δούμε...

Ανεμιστήρας προσκεφάλων

Πρόκειται για ένα gadget που στέλνει αερά στη δεύτερη σειρά καθισμάτων και κάνει τα μεγάλα ταξίδια πιο ευχάριστα τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για τα κατοικίδια. Η τοποθέτηση είναι απλή, η παροχή ρεύματος γίνεται από την πρίζα των 12V, ενώ στην αγορά υπάρχουν επίσης σετ που τοποθετούνται στο ταμπλό και προσφέρουν δροσιά σε οδηγό-συνοδηγό.

Θερμός USB

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις είναι η θερμοκρασία του ροφήματός τους. Ειδικά τα κρύα ροφήματα τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να καταναλώνονται γρήγορα διαφορετικά ζεσταίνονται και καταλήγουν στα σκουπίδια. Η λύση έρχεται με τον θερμός USB ο οποίος τα διατηρεί κρύα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τον χειμώνα με τα ζεστά ροφήματα. Αν κάποιος δεν θέλει το USB υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις όπως οι βάσεις που τοποθετούνται στους αεραγωγούς του κλιματισμού και κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά.

Ηλιοπροστασία τιμονιού και καθισμάτων

Η ηλιοπροστασία που τοποθετείται στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή των οδηγών. Ωστόσο στην αγορά υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές για μέρη του αυτοκινήτου τα οποία παίρνουν... φωτιά από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Το τιμόνι αλλά και το παιδικό κάθισμα είναι δύο από αυτά. Άλλωστε ποιος οδηγός θέλει να βάλει τα χέρια του πάνω σε ένα καυτό τιμόνι ή να τοποθετήσει το μωρό του σε ένα «φλεγόμενο» παιδικό κάθισμα;

Τέντα αυτοκινήτου

Η οροφή του αυτοκινήτου είναι το σημείο που συγκεντρώνει περισσότερο από κάθε άλλο τις ακτίνες του ήλιου και μετατρέπει την καμπίνα σε... σάουνα. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην αγορά πτυσσόμενες τέντες που μπορούν να δημιουργήσουν σκιά ενώ οι μηχανισμοί που τη συνοδεύουν κάνουν την τοποθέτηση παιχνιδάκι.

Σημειώστε ότι οι κατασκευαστές του πρακτικού αξεσουάρ έχουν προβλέψει και την περίπτωση κλοπής και χρησιμοποιούν ιμάντες οι οποίοι δεν κόβονται εύκολα και ασφαλίζουν με το κλείσιμο της πόρτας

Πτυσσόμενη ηλιοπροστασία

Η τοποθέτηση της ηλιοπροστασίας δεν είναι πάντα εύκολη. Αυτές που τοποθετούνται εσωτερικά συνήθως πέφτουν και αναγκάζουν τον οδηγό να κάνει αρκετές κινήσεις για να βρει το σωστό σημείο, ενώ αντίστοιχα «μπλελαλίδικη» είναι και η εξωτερική αφού τις περισσότερες φορές πρέπει να ανοιγοκλείσουν αρκετές φορές οι πόρτες μέχρι να «κάτσουν» σωστά. Η λύση σε όλα αυτά έρχεται με τις πτυσσόμενες ηλιοπροστασίες που τοποθετούνται εύκολα χάρη στη βεντούζα που διαθέτουν και ανοίγουν με μια απλή κίνηση όταν ο οδηγός σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.