To «ιαπωνικό τρικ» που ρίχνει άμεσα τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (video)


Η λύση για να διώξεις γρήγορα τον καυτό αέρα από την καμπίνα του αυτοκινήτου έρχεται από την Ιαπωνία και είναι αρκετά απλή.

  • 13/7/2023

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες ημέρες ενώ όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι ακόμα δεν έχουμε δει τα «χειρότερα» αφού αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα. Μέσα σε αυτή την καυτή ατμόσφαιρα η μετακίνηση με το αυτοκίνητο κάθε άλλο παρά ευχάριστη μπορεί να είναι, ειδικά τις πρώτες στιγμές που ο οδηγός και οι επιβάτες θα εισέλθουν στην καμπίνα και θα βρεθούν σε ένα «καυτό περιβάλλον» μέχρι ο κλιματισμός να αρχίσει να κάνει τη δουλειά του.

Όπως έχουν δείξει έρευνες, τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού η θερμοκρασία στην καμπίνα ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου που είναι εκτεθειμένο στις ακτίνες του ήλιου, μπορεί να είναι σχεδόν 1,5 φορά πάνω σε σχέση με αυτή του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα οι μετρήσεις έχουν δείξει πως αν το θερμόμετρο δείχνει 39 βαθμούς Κελσίου στην καμπίνα μπορεί να φτάσει και τους 60!

Σε αυτή την κατάσταση το νούμερο ένα ζητούμενο για τον οδηγό και τους επιβάτες είναι να εισέρχονται σε ένα αυτοκίνητο το οποίο θα έχει ρίξει σημαντικά την θερμοκρασία του ώστε να μην είναι μεγάλο το... θερμικό σοκ που υποστούν.

Μία μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει είναι το γνωστό και ως «Ιαπωνικό Τρικ» ενώ υπάρχει video στο YouTube που έχει γίνει viral και δείχνει αναλυτικά τα βήματά του.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες ο οδηγός μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία στην καμπίνα με τον εξής τρόπο: Να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού, να κατεβάσει το παράθυρο, να την κλείσει, στη συνέχεια να πάει στην πόρτα του οδηγού και με κλειστό παράθυρο να την ανοιγοκλείσει γρήγορα τουλάχιστον για πέντε φορές.

Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο οι πόρτες μετατρέπονται έναν «χειροκίνητο εξαερισμό» και αποβάλλουν από την καμπίνα μεγάλο μέρος του θερμού αέρα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω video αυτή μέθοδος μπορεί να αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική αφού ο Ιάπωνας οδηγός που την παρουσιάζει ρίχνει τη θερμοκρασία μέσα σε λίγα λεπτά κατά 8 βαθμούς Κελσίου.