GP Αυστραλίας: Απογοητευμένος ο Hamilton – «Το πείραμα απέτυχε»


Ο Lewis Hamilton δήλωσε μετά το FP2 ότι δεν έχει νιώσει ποτέ πιο αβέβαιος μέσα στην W15, με τον Toto Wolff να σημειώνει ότι το ρίσκο του εναλλακτικού setup δεν απέδωσε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd - Mark Horsburgh
  • 22/3/2024

Η Mercedes ήρθε στην Αυστραλία παίρνοντας ένα αρκετά μεγάλο ρίσκο κι υιοθετώντας ένα επιθετικό setup στο μονοθέσιο του Lewis Hamilton για το FP2. Ωστόσο το ρίσκο, όπως αποδείχθηκε, δεν απέδωσε καθόλου, με τον Βρετανό να καταλήγει στην 18η θέση της κατάταξης, στο τέλος της περιόδου.

Ο Hamilton παραπονέθηκε για έλλειψη πρόσφυσης, ενώ είχε και μία μικρή έξοδο, χωρίς όμως να προκαλεί ζημιά στην W15 του. Μιλώντας με την ομάδα, μάλιστα, ο ίδιος αισθανόταν ότι κάτι πήγαινε εντελώς λάθος, αφού ο ταχύτερος χρόνος που κατάφερε να γράψει ήταν το 1:18.834, περισσότερο από 1,5 sec πίσω από τον πρωτοπόρο, Charles Leclerc.

Σχετικά με το «πείραμα» του στησίματος του μονοθεσίου, ο team principal της ομάδας, Toto Wolff, δήλωσε ότι απέτυχε κι ότι δεν κατάφεραν να ξεκλειδώσουν επιπλέον απόδοση.

«Στο FP2, πιστεύω ότι περάσαμε μία αρκετά δραματική αλλαγή στο setup του Lewis. Κι αυτό μας γύρισε μπούμερανγκ. Όμως γι αυτό έχουμε αυτές τις περιόδους, για να δοκιμάζουμε πράγματα,» είπε ο Αυστριακός, μιλώντας στο Sky F1.

Με τον George Russell να ολοκληρώνει τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην έκτη θέση, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον ομόσταβλό του, ο Wolff είπε ότι ο ρυθμός ενός γύρου της W15 δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός.

«Από την άλλη πλευρά, ήταν κάπως καλύτερα. Όμως μας λείπει η απόδοση, νομίζω, στον έναν γύρο. Αν ολοκλήρωνε εκείνον τον γύρο, θα ήταν καλύτερα, όμως γενικά, η μέρα ήταν κακή.» 

Από τη μεριά του, ο Hamilton ήταν φανερά απογοητευμένος με τις επιδόσεις της ομάδας στο FP2, παρόλο που μετά την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, τα πράγματα έμοιαζαν να πηγαίνουν σχετικά καλά:

«Αν έλεγα ότι δεν είμαι απογοητευμένος, θα ήταν ψέμα. Σίγουρα πειραματιζόμαστε, επειδή προσπαθούμε πολύ σε κάθε τομέα, όμως δεν έχουμε βρει ακόμη τη χρυσή τομή, που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε στη σωστή κατεύθυνση.

«Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Έχουμε δει την απόδοση σε αυτό το μονοθέσιο, απλά δε θέλω να πάω πίσω και να πω 'Απλά δεν είμαστε καλοί με αυτούς τους κανονισμούς', επειδή έχουμε όσα χρειαζόμαστε για να τα καταφέρουμε. Και θα το κάνουμε.»

Συνεχίζοντας, ο Hamilton είπε ότι αυτό ήταν ένα από τα χειρότερα sessions που είχε εδώ και καιρό: «Το FP1 γενικά ήταν αρκετά καλό – το μονοθέσιο στο πρώτο stint του FP1 ήταν βασικά το καλύτερο που έχει υπάρξει – όμως έγινε χειρότερο και χειρότερο μετά.

«Κάναμε μεγάλες αλλαγές πριν το FP2 κι ήταν πολύ δύσκολο. Μετά από αυτήν την περίοδο, νιώθω λιγότερο σίγουρος από ποτέ με αυτό το μονοθέσιο. Όμως υπάρχουν τα θετικά της προσπάθειας στο FP1.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Αυστραλίας - FP1/FP2: Μεγάλο ατύχημα για Albon, μπροστά ο Leclerc

F1: Ο Zak Brown παραμένει CEO της McLaren μέχρι το 2030

Susie Wolff: Κατέθεσε μήνυση κατά της FIA - Οι λόγοι