Lewis Hamilton: Ποιοι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του στη Mercedes


Με την αποχώρηση του Lewis Hamilton από τη Mercedes το 2025, μένει κενή μία θέση σε πρωτοκλασάτη ομάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd
  • 1/2/2024

Μόνο τα επίσημα μένουν πια για να οριστικοποιηθεί η πιο ηχηρή μεταγραφική κίνηση στο grid της Formula 1 εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Lewis Hamilton αναμένεται να οδηγεί για τη Ferrari από το 2025, αφήνοντας τη Mercedes μετά το 2013 όταν και κατέφτασε για να αντικαταστήσει τον Michael Schumacher.

Αυτή η μετακίνηση αφήνει κενή την θέση στο Μπράκλεϊ, δίπλα στον George Russell, με συγκεκριμένα πρόσωπα στο στόχαστρο της ομάδας, και ένα που ίσως να είναι πολύ δύσκολο να επιλεγεί.

Fernando Alonso

Ο 2 φορές πρωταθλητής δεν έχει συμβόλαιο για το 2025, αν κι η Aston Martin επιθυμεί διακαώς να τον ανανεώσει και μετά το 2024.

Ωστόσο, με το άνοιγμα που προκύπτει στη Mercedes, είναι δεδομένο ότι θα κάνει κίνηση ώστε να δει τις προθέσεις του Toto Wolff, ενώ και η ομάδα φαίνεται πως τον έχει στα υπ'όψιν της, με δεδομένη την εξαιρετική κατάσταση στην οποία απέδειξε και πέρυσι πως βρίσκεται.

Alex Albon

Το 2023 ήταν η χρονιά της εξιλέωσης για τον Alex Albon, που με τη δύστροπη Williams, σε μία ιδιαίτερη χρονιά και με αρκετά σκαμπανεβάσματα, πήρε βαθμούς και τα έβαλε με «θηρία» στις χαμηλές θέσεις της δεκάδας. 

Η περίπτωσή του είναι ιδανική για να συνδυαστεί με τον φίλο του George Russell, ενώ το γεγονός ότι βρίσκεται στην πελάτισσα της Mercedes βοηθά στο να γίνει η μετάβαση ομαλά. Μοιάζει κι η επικρατέστερη επιλογή ως τώρα.

Pierre Gasly

Ο Pierre Gasly θα ξεκινήσει φέτος τη 2η σεζόν του στην Alpine, και μετά το δύσκολο 2023 που διένυσε, ενδεχομένως να θέλει να κοιτάξει κάπου αλλού για το μέλλον του.

Ο Γάλλος μοιάζει να είναι μία καλή περίπτωση για τη Mercedes, αλλά είναι πολύ πιθανό ο ίδιος να μην την προτιμήσει, καθώς εξετάζει και τη επιλογή της Red Bull ενόψει 2025.

Esteban Ocon

Αποτέλεσε για χρόνια μέλος της ακαδημίας της Mercedes, δεν έχει συμβόλαιο για το 2025, και έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Toto Wolff. Είναι το απόλυτο φαβορί «στα χαρτιά», αλλά παραμένει ερωτηματικό λόγω της περίπτωσης η Alpine να θέλει να τον «κλειδώσει» νωρίς, αλλά και της Mercedes που ενδεχομένως να κοιτάξει και εκτός των προφανών επιλογών.

Andrea Kimi Antonelli

Ο Kimi Antonelli είναι μέλος της ακαδημίας της Mercedes, και φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 2. Όλοι μιλούν (δικαίως) για ένα ταλέντο τεραστίων διαστάσεων, με φοβερή προοπτική για μεγάλη καριέρα, που μένει να αποδειχθεί τώρα που βρίσκεται στο τελευταίο σκαλί πριν τη Formula 1.

Με μία δυνατή σεζόν φέτος με την Prema στην F2, η μετάβαση στο κορυφαίο επίπεδο, σε έναν οργανισμό δουλεμένο και με σαφείς δομές, δεν θα φάνταζε κακή ιδέα.

Η αδυναμία του, όμως, να συλλέξει τους απαιτούμενους πόντους στη superlicence για να αγωνιστεί θα σήμαινε πως θα έπρεπε να πάρει ειδική άδεια από τη FIA, πράγμα μάλλον απίθανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η F1 απέρριψε την είσοδο της Andretti - Πώς δικαιολογεί την απόφασή της

Ο Hamilton επανενώνεται με έναν άκρως απαραίτητο συνεργάτη του από τα παλιά

Η Μαλαισία θέλει να επιστρέψει στο καλεντάρι της Formula 1