Sebastian Vettel: «Ψήνεται» η επιστροφή του στους αγώνες (video)


Ο 4άκις παγκόσμιος πρωταθλητής θα καθίσει πίσω από το τιμόνι του πρωτοτύπου της Porsche στο Le Mans, με το ενδεχόμενο της επιστροφής του στους αγώνες να μένει ανοιχτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Porsche AG - Gruppe C Photography
  • 22/3/2024

Ο Sebastian Vettel είναι πλέον ένας από τους πιο αγαπημένους οδηγούς των περισσότερων fan του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Γερμανός αποσύρθηκε από τη Formula 1 και κατ' επέκταση την αγωνιστική δράση στα τέλη 2022, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με την Aston Martin, μετά από τέσσερις παγκόσμιους τίτλους με τη Red Bull και μια μακρά θητεία στη Ferrari.

Τώρα, ο Vettel δεν αποκλείεται να ετοιμάζεται να επιστρέψει στα αγωνιστικά, αυτή τη φορά όμως όχι στην F1. Ο 36χρονος θα συμμετέχει σε δοκιμές με την Porsche, οδηγώντας το υβριδικό της hypercar της για το Le Mans, την Porsche 936, στην πίστα του Άραγκον στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, έχει ήδη ολοκληρώσει τους πρώτους του γύρους με το πρωτότυπο στις εγκαταστάσεις της στο Weissach, μετά από πολλές ώρες προπόνησης στον προσομοιωτή.

«Ανυπομονώ να δοκιμάσω την Porsche 963. Ήδη είχα την ευκαιρία να πάρω την πρώτη αίσθηση του αυτοκινήτου, κάνοντας μερικούς γύρους στο Weissach», δήλωσε ο Γερμανός πρωταθλητής.

«Πάντα ακολουθώ κι άλλους αγώνες [σσ. πέρα από τη Formula 1] και η περιέργειά μου για τους αγώνες αντοχής με ώθησε στο να το προσπαθήσω. Τώρα είμαι ενθουσιασμένος για τις δοκιμές στο Άραγκον και ανυπομονώ για τον χρόνο μου πίσω από το τιμόνι. Σίγουρα θα χρειαστεί να το συνηθίσω, όμως όλοι στην ομάδα είναι πολύ προσιτοί και με βοηθούν. Αυτή θα είναι μία νέα εμπειρία για εμένα».

Ο Vettel έχει δηλώσει αρκετές φορές το ενδιαφέρον του για τους αγώνες αντοχής. Μάλιστα, λέγεται ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με την Porsche, προκειμένου να οδηγήσει μία από τις 963 για την πελατειακή της ομάδα, Jota, όμως προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο, όπως ομολόγησε: «Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια σχετικά με αυτό – αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περαιτέρω πλάνα για το μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μήνυμα που έστειλε ο Vettel στον 18χρονο Bearman πριν το ντεμπούτο του στην F1

O Sebastian Vettel συναντήθηκε ξανά με την RB7 στο Nurburgring Nordschleife (video)

Δείτε τον Sebastian Vettel να οδηγεί στο όριο τη Williams FW14B με συνθετικά καύσιμα (video)