O Sebastian Vettel προαλείφεται για επιστροφή στους αγώνες το 2024


O Sebastian Vettel εξετάζει τις επιλογές του για το 2024, και πλησιάζει στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση τη νέα σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN, PORSCHE
  • 25/9/2023

Ο Sebastian Vettel επέστρεψε στο προσκήνιο με την παρουσία του στο Ιαπωνικό Grand Prix, όπου και εγκαινίασε ένα ξενοδοχείο για μέλισσες στη Στροφή 2 της πίστας της Suzuka, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τον κόσμο για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ο Γερμανός 4κις πρωταθλητής στη Formula 1 αποχώρησε από την ενεργό δράση με το τέλος του 2022, και πλέον ζει μία ήρεμη, πιο ήπια οικογενειακή ζωή με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά.

Παρόλα αυτά, όντας σε ακόμα παραγωγική και μάχιμη ηλικία, φαίνεται πως θέλει να δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις του πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Auto Motor und Sport, ο Vettel θα συμμετάσχει σε δοκιμές στην Ισπανία με την ομάδα της Jota, που τρέχει στο WEC με μία Porsche 963, στις αρχές Οκτωβρίου.

Η Porsche 963 στα χρώμα τα της Jota Sport
Η Porsche 963 στα χρώμα τα της Jota Sport

Το τεστ θα γίνει με LMP2 κι όχι με το Hypercar της γερμανικής μάρκας, με τον ίδιο να τονίζει σε δηλώσεις του:

«Τίποτα δεν έχει υπογραφεί ή αποφασιστεί ακόμα, αλλά το έχω κατά νου. Έχω ακόμα χρόνο να αποφασίσω.»

Στόχος της ιδιωτικής ομάδας της Jota είναι να προσελκύσει τον Vettel για το 2024, έχοντας ήδη τους Antonio Felix da Costa και Will Stevens στο δυναμικό τους.

Πηγή: Auto Motor und Sport