Το μήνυμα που έστειλε ο Vettel στον 18χρονο Bearman πριν το ντεμπούτο του στην F1


Ο 4κις παγκόσμιος πρωταθλητής επικοινώνησε με τον νεαρό αναπληρωματικό οδηγό της Ferrari πριν το GP Σαουδικής Αραβίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI - Paul Vaicle - Foto Colombo Images
  • 14/3/2024

Το GP Σαουδικής Αραβίας χαρακτηρίστηκε, πέρα από την εμφατική νίκη του Max Verstappen και της Red Bull, από την αντικατάσταση του Carlos Sainz από τον αναπληρωματικό οδηγό της Ferrari, Oliver Bearman.

Ο Ισπανός πιλότος διεγνώσθη με σκωληκοειδίτιδα και χρειάστηκε άμεσα χειρουργική επέμβαση, χάνοντας τόσο τις κατατακτήριες δοκιμές, όσο και τον αγώνα, με τον 18χρονο Bearman να κάθεται πίσω από το τιμόνι της SF24 στη θέση του. Στο ντεμπούτο του στη Formula 1, ο Βρετανός ξεκίνησε 11ος και τερμάτισε 7ος, εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας και προσφέροντας σε αυτήν σημαντικούς βαθμούς.

Μιλώντας σε διεθνή μέσα μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού τριημέρου, ο Bearman αποκάλυψε ότι δέχτηκε αρκετά συγχαρητήρια κι ευχετήρια μηνύματα από γνωστούς, φίλους κι αστέρες του χώρου του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ανάμεσα σε εκείνους βρέθηκε κι ο 4κις παγκόσμιος πρωταθλητής και πρώην οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel, όπως ανέφερε ο Βρετανός.

«Έλαβα αρκετά μηνύματα για καλή επιτυχία και συγχαρητήρια πριν τον αγώνα. Το αγαπημένο μου ήταν από τον Sebastian Vettel. Είμαι μεγάλος του fan από την αρχή. Πάντα τον υποστήριζα, ώσπου αποσύρθηκε. Οπότε, το γεγονός ότι έλαβα μήνυμα από εκείνον ήταν πολύ ιδιαίτερο.

«Το να γνωρίζω ότι κάπως με παρακολουθούσε μου δημιούργησε πίεση, όμως ήταν ένα καλό είδος πίεσης,» είπε.

Εκτός του Vettel, με τον Bearman επικοινώνησε κι ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicalli: «Μου έστειλε ένα πολύ όμορφο μήνυμα μετά τον αγώνα κι ήμουν πολύ χαρούμενος. Επίσης με αγκάλιασε ο Lewis [Hamilton] μετά τον αγώνα. Ήταν πολύ ωραίο που αναγνώρισε τον αγώνα μου. Ήμουν πολύ περήφανος για τον εαυτό μου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Carlos Sainz: Σε διαπραγματεύσεις με Mercedes και Toto Wolff

GP Σαουδικής Αραβίας: Γιατί ο Norris δεν πήρε ποινή για την εκκίνηση

Helmut Marko: «Δεν πρόκειται να φύγω από τη Red Bull»