«Ανοιχτή» στις προκλήσεις - Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes CLE Cabriolet (τιμές)


Μετά την Coupe, η Mercedes-Benz παρουσίασε επισήμως και την ανοιχτή έκδοση της σειράς CLE, ανοίγοντας τις παραγγελίες για την γερμανική αγορά.

  • 6/2/2024

Τον περασμένο Ιούλιο η Mercedes-Benz τράβηξε το κάλυμμα και αποκάλυψε την ολοκαίνουργια CLE Coupe η οποία μπήκε στη γκάμα των Γερμανών για να αντικαταστήσει τις C-Class και E-Class. Σχεδόν ταυτόχρονα ο κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο πακέτο φωτογραφιών για την έκδοση Cabriolet χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτό συνέβη πριν από μερικές ώρες όπου άνοιξε το βιβλίο των παραγγελιών στη Γερμανία. Η βάση της είναι το Coupe μοντέλο ωστόσο η παρουσία του soft top αλλά και κάποιων υψηλής ποιότητας λεπτομερειών τής προσδίδουν μια ξεχωριστή αύρα ώστε να συνεχιστεί η παράδοση που έχει χτίσει το brand στα τετραθέσια ανοιχτά αυτοκίνητα.  

Προκειμένου το νέο μοντέλο να μπορεί να οδηγηθεί απροβλημάτιστα και στις τέσσερις εποχές, η Mercedes το έχει εξοπλίσει με ένα υψηλής ποιότητας υφασμάτινο κάλυμμα οροφής το οποίο είναι διαθέσιμο σε μαύρο, γκρι ή κόκκινο. Η πολυεπίπεδη δομή και η μόνωσή του μειώνει σημαντικά τον θόρυβο του ανέμου ενώ το άνοιγμα και το κλείσιμο γίνεται μέσα σε 20 sec. με το πάτημα ενός κουμπιού, μέχρι και την ταχύτητα των 60 km/h.

Σχεδιαστικά, όπως αναμενόταν, διατηρεί τις αναλογίες της Coupe, χωρίς ασφαλώς την κεντρική κολόνα. Η άνεση που προσφέρει στους τέσσερις επιβάτες είναι υψηλού επιπέδου και σε αυτό συμβάλουν οι μεγάλες διαστάσεις με το μήκος να είναι 4,850 mm και το μεταξόνιο 2,865 mm. Την ίδια στιγμή ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 385 L. ενώ όταν ανοίξει η οροφή πέφτει στα 295 L.

Σημειώστε ότι στον βασικό εξοπλισμό της CLE Cabriolet υπάρχει το σύστημα AIRCAP που εκτρέπει τον άνεμο και το AIRSCARF που κατευθύνει τη θέρμανση προς τα κεφάλια των επιβατών. Αμφότερα συμβάλλουν ώστε να είναι πιο ευχάριστη η οδήγηση σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και με την οροφή ανοιχτή.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και μία κεντρικά τοποθετημένη οθόνη των 11,9 ιντσών που μπορεί και αλλάζει γωνία ώστε να έχει καλύτερη ορατότητα ο οδηγός όταν οι ακτίνες του ήλιου μπαίνουν στην καμπίνα. Παράλληλα, υπάρχει ειδική επένδυση στα καθίσματα που συμβάλει ώστε να μένει χαμηλά η θερμοκρασία των επιφανειών όταν τις «λούζει» ο ήλιος.

Τέλος, στο κομμάτι των κινητήρων υπάρχουν ήπια υβριδικά σύνολα όπου το καθένα έχει ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης και ηλεκτρικό σύστημα 48V. Στη βάση της γκάμας βρίσκουμε επιλογές με τετρακύλινδρους κινητήρες ενώ στην κορυφή έχουμε τον εξακύλινδρο των 3,0 L.

Η νέα Mercedes CLE Cabriolet είναι διαθέσιμη για παραγγελία στη Γερμανία με τις τιμές να ξεκινούν από τα 66.402 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τα 88.367,50 ευρώ για την κορυφαία έκδοση CLE 450 4MATIC. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο.