Επίσημο: Πρώτη αποκάλυψη για την εντυπωσιακή Mercedes CLE Cabriolet (photos-video)


Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρώτης Mercedes CLE Coupe, η γερμανική φίρμα έδωσε και τις πρώτες εικόνες της Cabriolet, που θα ακολουθήσει το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 6/7/2023

Η νέα Mercedes CLE παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (6/7) από τη γερμανική φίρμα σε coupe αμάξωμα. Ωστόσο, η νέα προσθήκη στη γκάμα, που θα αντικαταστήσει τις αντίστοιχες εκδόσεις C-Class και E-Class, θα είναι διαθέσιμη και ως cabrio.

Μπορεί στην ανακοίνωση της παρουσίασης να αναφέρεται από τη Mercedes ότι «η CLE Cabriolet θα ακολουθήσει τον επόμενο χρόνο, για τους λάτρεις του ανοικτού χώρου», ωστόσο η ίδια η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα αρκετές φωτογραφίες από την πανέμορφη, ανοικτή, έκδοση, αλλά την συμπεριέλαβε και στο επίσημο video παρουσίασης του μοντέλου!

Σχεδιαστικά, όπως αναμενόταν, διατηρεί τις αναλογίες της coupe και τη βασική σχεδίαση, χωρίς ασφαλώς την κεντρική κολόνα και αναμένεται να έχει και τις ίδιες διαστάσεις, όπως και να μοιράζεται μαζί της τα mild hybrid κινητήρια σύνολα βενζίνης και diesel.

Ακόμα και με κλειστή την υφασμάτινη οροφή, είναι εντυπωσιακή, με το έντονο κόκκινο χρώμα της «κουκούλας», το οποίο ταιριάζει γάντι με το κόκκινο που κυριαρχεί και στο εσωτερικό.

Στην παρουσίαση της Coupe, η Mercedes επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει και plug-in hybrid έκδοση, η οποία σίγουρα θα βρίσκεται στην κορυφαία παραλλαγή AMG CLE 63. Άλλωστε ήδη σάς έχουμε παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες της CLE Cabriolet PHEV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι AMG εκδόσεις δεν παρουσιάστηκαν ακόμα και δεν αποκλείεται να χρειαστεί και γι’ αυτές να περιμένουμε το 2024. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα PHEV κινητήριο σύνολο αναμένεται να είναι διαθέσιμο και σε μη AMG έκδοση.

Μέχρι τότε, μπορούμε να απολαύσουμε την πανέμορφη CLE Cabriolet, όπως η ίδια η Mercedes μας «επέτρεψε» να αποκτήσουμε μια πρώτη «γεύση» της. Εκτός από τις φωτογραφίες, μπορείτε να τη θαυμάσετε και στο video που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου, από το σημείο 04:50 και μετά.