Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Ποια αυτοκίνητα έχουν έκπτωση 5€ σε κάθε διέλευση


Αρκετοί από τους εκδρομείς που θα ταξιδέψουν το Πάσχα στη δυτική Ελλάδα, θα περάσουν από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου όπου η χρέωση στα ΙΧ είναι 14,70€. Δείτε σε ποια περίπτωση η τιμή πέφτει στα 9,70€.

  • 2/5/2024

Κορυφώνεται σταδιακά η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και αυτό φαίνεται τις τελευταίες ημέρες από την αισθητά μειωμένη κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας.

Εμείς εδώ στο Car and Driver σάς παρουσιάσαμε ήδη αναλυτικό αφιέρωμα με συμβουλές για να φορτώσετε με ασφάλεια τις αποσκευές σας στο αυτοκίνητο αλλά και τις τιμές των διοδίων που ισχύουν στους αυτοκινητόδρομους για να υπολογίσετε τα έξοδά σας πριν ξεκινήσετε για τον προορισμό σας.

Αρκετοί από τους εκδρομείς που θα ταξιδέψουν στη δυτική Ελλάδα θα επιλέξουν να περάσουν από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου όπου η χρέωση για τα επιβατικά ΙΧ (όλα τα οχήματα με 4 τροχούς και ύψος κάτω των 2 m που μπορεί να έχουν ρυμουλκούμενο ή τροχόσπιτο ύψους κάτω των 2 m) είναι 14,70€.

Ωστόσο από την 1η Φεβρουαρίου η Γέφυρα Α.Ε. παρουσίασε ένα εκπτωτικό πακέτο με την ονομασία με την ονομασία «GREEN E-PASS» που ισχύει αποκλειστικά για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που ανήκουν στην κατηγορία 2 (επιβατικά ΙΧ).

Το συγκεκριμένο πακέτο είναι διαθέσιμο για ολόκληρο το 2024, με αφορμή την 20η επέτειο λειτουργίας της Γέφυρας, και παρέχει σταθερή έκπτωση σε όλες τις διελεύσεις για τα EVs, με το κόστος κάθε διέλευσης να διαμορφώνεται στα 9,70€, δηλαδή 5€ φθηνότερα από τα θερμικά αυτοκίνητα.

Για την εγγραφή στο εκπτωτικό προϊόν απαιτείται η επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, από την οποία θα διασταυρώνεται ότι πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, όπως ορίζεται από το Άρθρο 2 Ν. 4710/2020. Στη συνέχει ο οδηγός θα λαμβάνει έναν πομποδέκτη «GREEN E-PASS» και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από το όχημα, του οποίου η άδεια κυκλοφορίας έχει δοθεί κατά την εγγραφή. Σε περίπτωση χρήσης από διαφορετικό όχημα, δεν υφίσταται η έκπτωση.

Η διαχείριση του συνδρομητικού λογαριασμού γίνεται αποκλειστικά μέσω της online υπηρεσίας ή του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών. Η φόρτιση σε επανδρωμένη λωρίδα δεν είναι εφικτή. Για την απόκτηση του πομποδέκτη θα καταβάλλεται εγγύηση η οποία θα επιστρέφεται στον συνδρομητή κατά το κλείσιμο του λογαριασμού. Για να δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες του εκπτωτικού πακέτου πατήστε ΕΔΩ.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όσοι δεν επιθυμούν να διασχίσουν τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου υπάρχει και η επιλογή του ferry boat με τα δρομολόγια να γίνονται κάθε 20 λεπτά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και η χρέωση του αυτοκινήτου να κυμαίνεται κάτω από τα 7€ (οι επιβάτες μπαίνουν δωρεάν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λευκάδα-Αθήνα σε 3 ώρες και 20 λεπτά: Δείτε το video από τον νέο αυτοκινητόδρομο

Οδηγός περνάει τα διόδια Λαγκαδά με 192 km/h και χτυπά με δύναμη στις μπάρες (video)

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Παραδόθηκαν τα νέα τμήματα - Οι τιμές των διοδίων (video)