Abarth 695 Competizione: Αγριεμένο!


Το Abarth 695 Competizione είναι ταυτισμένο με την φιλοσοφία της Abarth, που τη θέλει εδώ και 50 χρόνια να μεταφέρει τη γνώση από τους αγώνες στα μοντέλα παραγωγής, όντας το πρώτο σύγχρονο αγωνιστικό δρόμου για τη μάρκα του σκορπιού. 

  • 2/9/2011

Το Abarth 695 Competizione είναι ταυτισμένο με την φιλοσοφία της Abarth, που τη θέλει εδώ και 50 χρόνια να μεταφέρει τη γνώση από τους αγώνες στα μοντέλα παραγωγής, όντας το πρώτο σύγχρονο αγωνιστικό δρόμου για τη μάρκα του σκορπιού.

Το διθέσιο αυτό μοντέλο εκφράζει ένα πλάνο που χρησιμοποιούταν ευρέως στο παρελθόν και το οποίο ήθελε τα Abarth σχεδιασμένα για το δρόμο, αλλά με στόχο να χρησιμοποιηθούν εύκολα στην πίστα.

Εμπνευσμένο από το Abarth 500 Assetto Corsa, είναι βαμμένο αποκλειστικά σε χρώμα Grigio Competizione Opaco σε έντονο αγωνιστικό appeal. Ωστόσο, τα βασικά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει βρίσκονται στο εσωτερικό.

Όπως σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, είναι διθέσιο με τα πίσω καθίσματα να έχουν αντικατασταθεί από ένα roll bar στο ίδιο Grigio Competizione Opaco χρώμα του αμαξώματος. Έτσι το αυτοκίνητο αποκτά ακόμη πιο σπορ χαρακτήρα μιας και μειώνεται το βάρος του προς όφελος φυσικά των επιδόσεων, ενώ ο χώρος που μένει κενός από την απουσία των καθισμάτων θυμίζει απόλυτα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Το Abarth 695 Competizione διαθέτει μαύρα καθίσματα «Abarth Corsa by Sabelt» με κόκκινες ενθέσεις Alcantara, μαζί με σκελετό και βάση από ανθρακονήματα. Κόκκινες ραφές, λογότυπο «695» και γραφικά «Competizione» στα προσκέφαλα και την πλάτη τους τονίζουν ακόμη περισσότερο τα καθίσματα.

Το μαύρο δερμάτινο τιμόνι χαρακτηρίζεται από τον τρίχρωμo αφαλό,  κόκκινες ενθέσεις και τα paddles από το στάνταρ ηλεκτρομηχανικό πεντατάχυτο κιβώτιο «Abarth Competizione». Ο πίνακας οργάνων είναι ειδικά σχεδιασμένος από την Jaeger.

Τα ανθρακονημάτινο ταμπλό διαθέτει το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης Abarth Blue&MeTM MAP με λειτουργία τηλεμετρίας που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Magneti Marelli, τη στιγμή που στην κεντρική κονσόλα  υπάρχει λογότυπο που αναφέρει τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου τονίζοντας την περιορισμένη παραγωγή της έκδοσης.

Τα αγωνιστικά πεντάλ έχουν το λογότυπο του Σκορπιού, ενώ η ανθρακονημάτινη φάσα στο ταμπλό έχει γραφικά «695 Competizione» σε φινίρισμα αλουμινίου. Η ειδική αυτή σειρά αυτοκινήτων έχει φώτα Xenon, ζάντες 17 ιντσών από το «Abarth 695 Tributo Ferrari» στο χρώμα του αμαξώματος, καθώς και δαγκάνες φρένων και καπάκια ζαντών σε κόκκινο χρώμα.

Συνάδοντας με τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, το Abarth 695 Competizione είναι εφοδιασμένο με έναν 1,4 Turbo T-Jet κινητήρα, που αποδίδει 180 ίππους και συνδυάζεται με το ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο «Abarth Competizione», που διαθέτει paddles στο τιμόνι, πραγματοποιεί ταχύτητες αλλαγές και διαθέτει δύο λειτουργίες: «Street» με αυτόματη λειτουργία και «Track» όπου οι αλλαγές γίνονται σειραϊκά.

Όπως και στο 695 Tributo Ferrari, οι αναρτήσεις και τα φρένα έχουν ενισχυθεί κατάλληλα: δίσκοι Brembo 305 χλστ. με 4πιστονες δαγκάνες  και ειδικά αμορτισέρ εγγυώνται πως η διαχείριση των εντυπωσιακών επιδόσεων γίνεται με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Και φυσικά υπάρχει μια διπλής λειτουργίας «Record Monza» εξάτμιση  μεταβλητής ανάστροφης πίεσης, που σχεδιάστηκε για να βελτιώνει τις επιδόσεις και τον ήχο πάνω από τις 3,000 rpm.