Έρευνα: Ποια αυτοκίνητα έχουν το χαμηλότερο κόστος συντήρησης (πίνακας)


Η έρευνα έγινε από την Consumer Reports και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα γερμανικής κατασκευής μοντέλα αναγκάζουν τους κατόχους τους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που επισκέπτονται το συνεργείο.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/4/2024

Η αγορά ενός αυτοκινήτου συνεπάγεται και τη συντήρησή του σε βάθος χρόνου. Σε πολλές περιπτώσεις, το κόστος συντήρησης ενός οχήματος ξεπερνά τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη, δημιουργώντας δύσκολες καταστάσεις, ειδικά όταν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μεγάλης ηλικίας.

Το φαινόμενο της αύξησης του κόστους με το πέρασμα του χρόνου, όπως και της διαφοροποίησής του από μάρκα σε μάρκα, μελέτησε ο οργανισμός Consumer Reports, που ασχολείται με την έρευνα διαφόρων πλευρών της αγοράς.

Σύμφωνα με τη σχετική της έρευνα, η CR αναφέρει ότι η εταιρεία με το χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε βάθος 10 ετών είναι η Tesla, με τις Buick, Toyota, Lincoln και Ford να ακολουθούν. Στον αντίποδα, το υψηλότερο κόστος εμφανίζεται σε μοντέλα εταιρειών όπως η Land Rover, η Porsche, η Mercedes, η Audi κι η BMW.

Επιπλέον, η αναφορά τονίζει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο κόστος, ανάλογα με την ηλικία ενός οχήματος κι ότι οι επισκευές, που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία ενός αυτοκινήτου, πληθαίνουν κι ακριβαίνουν με το πέρασμα του χρόνου.

O Elon Musk δεν θα μπορούσε να αφήσει τη συγκεκριμένη έρευνα ασχολίαστη και φρόντισε να δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της στον λογαριασμό του στο X, αφού τα αυτοκίνητα της εταιρείας του εμφανίζονται να είναι αυτά με τη συνολικά πιο προσιτή συντήρηση.

Η ανάλυση της Consumer Reports υποδεικνύει ότι το κόστος μπορεί να εκτοξευθεί, όταν λήξει η εγγύηση συντήρησης, που προσφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών, η οποία συνήθως καλύπτει τα πρώτα 3-5 χρόνια ιδιοκτησίας.

Γνωρίζοντας το μέσο κόστος συντήρησης των μοντέλων της εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να βοηθήσει τους αγοραστές να κάνουν πιο έξυπνες επιλογές, ανάλογα με τον προϋπολογισμό τους και τα χρήματα που θέλουν ή μπορούν να διαθέσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρευνα: Οι μπαριέρες στους δρόμους δεν μπορούν να σταματήσουν τα βαριά ηλεκτρικά αυτοκίνητα (video)

Έρευνα: Ποια σημεία σε ένα αυτοκίνητο κοιτούν πρώτα οι υποψήφιοι αγοραστές

Αλκοόλ, κάνναβη ή κινητό; Τι είναι πιο επικίνδυνο στην οδήγηση