16χρονος μαθαίνει τα μυστικά της οδήγησης με μια Lamborghini Aventador 759 ίππων (photo)


Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κανείς από εσάς δεν έχει συναντήσει έναν άπειρο 16χρονο οδηγό να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μίας Lamborghini. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Melbourne Car Spotters - Facebook
  • 31/5/2023

Στην Ελλάδα, τα μαθήματα οδήγησης γίνονται σε μικρά, «ταπεινά» αυτοκίνητα πόλης. Το Fiat Panda, το Suzuki Swift, το Seat Mii και άλλα μοντέλα παρόμοιου τύπου είναι μερικά από τα πιο συνήθη οχήματα που χρησιμοποιούνται στα πρώτα βήματα ενός υποψήφιου οδηγού. Σίγουρα δε θα έχετε συναντήσει πολλούς νέους οδηγούς πίσω από το τιμόνι εξωτικών αυτοκινήτων της Ferrari και της Lamborghini.

Κι όμως, ένας 16χρονος οδηγός από τη Μελβούρνη έβγαλε μία Lamborghini Aventador SVJ για βόλτα, αμέσως μετά το σχολείο, με το όχημα να φέρει το χαρακτηριστικό κίτρινο αυτοκόλλητο 'L', επιδεικνύοντας ότι πρόκειται για νέο οδηγό.

Ο νεαρός δεν έκανε φυσικά κάτι παράνομο ή επικίνδυνο, όμως το θέαμα είναι και πάλι άξιο απορίας. Δεν υπάρχουν περιορισμοί, ως προς τη μέγιστη ισχύ που μπορεί να έχει το αυτοκίνητο ενός νέου οδηγού, οπότε τεχνικά ο 16χρονος ήταν εντός του νομικού πλαισίου.

Στην Αυστραλία, οι μοναδικοί περιορισμοί αναφορικά με τις άδειες κυκλοφορίας ανηλίκων επιβάλλουν την παρουσία ενός ενήλικα με δίπλωμα οδήγησης μέσα στο αυτοκίνητο, και το όχημα να είναι καταχωρημένο στην πολιτεία της Βικτώρια.

Δεν υπάρχει διαφορετικό όριο ταχύτητας για νέους οδηγούς, ενώ η νομοθεσία αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται η ρυμούλκηση.

Σύμφωνα με το άτομο που απαθανάτισε τον 16χρονο, το υπερόχημα της Lamborghini οδηγούνταν σε «λογικά» πλαίσια, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα αρκετά πολύπλοκο -ως προς τον χειρισμό του- αυτοκίνητο, αφού είναι εξαιρετικά φαρδύ, με το πλάτος του να ανέρχεται στα 2.098 mm, και η μικρή του απόσταση από το έδαφος περιορίζει την ορατότητα. Αυτό, αν δεν υπολογίσει κανείς την εξωφρενική ισχύ του, η οποία αγγίζει τους 759 ίππους, χάρη στον V12 που φέρει. Θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για έναν νέο οδηγό.