23 εξωτικές τοποθεσίες... «σχεδίασαν» το νέο Defender της Land Rover! (photos)


Η Land Rover αποκάλυψε το νέο της Defender, εμπνευσμένο από προηγούμενες γενιές του μοντέλου αλλά και... 23 απαιτητικά εδάφη «που έχει κατακτήσει»!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 28/7/2022

Η Land Rover τιμά την off-road κληρονομιά της, με το νέο της Classic Defender Works V8 Trophy II, βασισμένο σε προηγούμενα μοντέλα της σειράς Defender που κυκλοφόρησαν από το 2012 έως και το 2016.

Το κόστος του αναμένεται να ξεκινά από τις 225.000 λίρες (268.606 ευρώ, με την τρέχουσα ισοτιμία), ενώ θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις 90, 110 και 110 με διπλή καμπίνα. Συνολικά θα κατασκευαστούν 25 μονάδες, 20 εκ των οποίων θα μοιραστούν μεταξύ 90 και 110, και οι υπόλοιπες 5 θα διατεθούν για την 110 με διπλή καμπίνα έκδοση. 

Όσον αφορά τον κινητήρα, κάθε όχημα θα φέρει έναν 5.0 L V8 κινητήρα που θα αποδίδει 399 ps ιπποδύναμης και 314 Nm ροπής, και θα έχει αυτόματο σύστημα μετάδοσης με 8 σχέσεις.

Η Land Rover έχει ντύσει το εξωτερικό του Defender με ασπρόμαυρο καμουφλάζ, και έχει τοποθετήσει μαύρες ζάντες 18 ιντσών. Η εταιρεία αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από 23 τοποθεσίες στις οποίες έχει «κατακτήσει απαιτητικό έδαφος», όπως προκλήσεις εκτός δρόμου και άλλες εξορμήσεις.

Στο εσωτερικό του, το Classic Defender Works V8 Trophy II διαθέτει ασπρόμαυρα δερμάτινα καθίσματα με ραφή που κάνει αντίθεση. Με δερμάτινες λεπτομέρειες είναι πλαισιωμένες και οι πόρτες του οχήματος, όπως και το ταμπλό του. Η Land Rover έχει εξοπλίσει το νέο της μοντέλο με το infotainment σύστημα της εταιρείας. 

«Το Defender έχει κατακτήσει εδάφη σε όλο τον κόσμο. Το πιο πρόσφατό μας Classic Works V8 Trophy II τιμά αυτή την κληρονομιά εξορμήσεων στο μοναδικό του εξωτερικό σχεδιασμό, καταθέτοντας φόρο τιμής σε κάποιες από αυτές τις εκθαμβωτικές τοποθεσίες. Κάθε ένα από τα 25 οχήματα που θα είναι διαθέσιμα, είναι ένα προϊόν αγάπης, κατασκευασμένο από την παθιασμένη ομάδα ειδικών μας. Οι ιδιοκτήτες θα έχουν στα χέρια τους ένα εξαιρετικά συλλεκτικό όχημα, αλλά θα έχουν και τη μοναδική ευκαιρία να παραβρεθούν σε μία κλειστή Land Rover Trophy εκδήλωση», ανέφερε ο Michel van der Sande, διευθυντής του τμήματος εγχειρημάτων ειδικών οχημάτων της Jaguar Land Rover.