777 Hypercar: Αποκάλυψη για το ιταλικό «θηρίο» των 7 εκατ. ευρώ (photos)


Η 777 Motors τράβηξε το κάλυμμα από το 777 Hypercar στο «σπίτι» της, στη Monza, με αφορμή τον 6ωρο αγώνα του WEC στη θρυλική πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: 777 Motors, @andrealevy_777 - Instagram
  • 8/7/2023

Τον περασμένο Νοέμβριο, η νεοσύστατη 777 Motors έκανε την πρώτη αποκάλυψη του 777 Hypercar, ενός τέρατος των 740 PS, του οποίου μόλις 7 παραδείγματα θα κατασκευαστούν, το καθένα εκ των οποίων θα έχει τελική τιμή που θα αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ.

Τώρα, στα πλαίσια του 6ωρου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) στον Ναό της Ταχύτητας, δηλαδή στην πίστα της Monza, όπου και βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της 777 Motors, οι Ιταλοί τράβηξαν το κάλυμμα κι επίσημα. Στην παρουσίαση του 777 έδωσε φυσικά το παρόν κι ο κ. Andrea Levy, CEO και ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά κι εμπνευστής του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Οι 7 μονάδες του μοντέλου θα κατασκευαστούν για χρήση αποκλειστικά μέσα στην πίστα, όπου οι 7 τυχεροί αγοραστές θα μπορούν να οδηγήσουν το θηριώδες hypercar τους. Στο εγχείρημα έχει συμβάλλει η Dallara, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μηχανική και την αεροδυναμική του οχήματος, η Gibson Technology, η οποία προμηθεύει τον κινητήρα, αλλά κι η Sparco, η οποία έχει επιμεληθεί την καμπίνα του οχήματος. Πίσω από τον σχεδιασμό βρίσκεται το μολύβι του Umberto Palermo Design.

Επιθυμώντας να βρίσκεται μέσα στα πράγματα, η 777 Motors αφουγκράστηκε την ανάγκη για βιώσιμη κινητικότητα, κι έτσι ο ατμοσφαιρικός V8 των 4,5 L που φέρει το hypercar θα τροφοδοτείται αποκλειστικά με συνθετικό καύσιμο«μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 έως και 65%, κι έτσι νοιαζόμαστε για το περιβάλλον χωρίς να χάνουμε τίποτα. Αυτό είναι το όραμα του 777 Hypercar: Ένας παραδοσιακός κινητήρας με μοντέρνα οπτική,» είχε αναφέρει ο ίδιος ο κ. Levy τον περασμένο Ιανουάριο, όταν μίλησε αποκλειστικά στο Car & Driver.

Πιο συγκεκριμένα, το 777 Hypercar παράγει 2.100 kg κάθετης δύναμης σε ταχύτητα 370 km/h, ενώ ζυγίζει μόλις 900 kg συνολικά. Οι πλάγιες δυνάμεις που παράγονται αγγίζουν έως και τα 4G, αποτελώντας μία ιδιαίτερη πρόκληση για τον κάθε οδηγό.

Προκειμένου να μπορεί ο οδηγός να αντεπεξέλθει στη δοκιμασία που ονομάζεται 777 Hypercar, η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει σε κάθε αγοραστή την κατάλληλη προπόνηση στους προσομοιωτές της Dallara στο Varano de’ Melegari στην Ιταλία και στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, ενώ θα λάβουν κι έναν προσωπικό προσομοιωτή, ώστε να μπορούν να προπονούνται και από το σπίτι.

Οι 7 μονάδες των 7 εκατ. ευρώ  θα κατασκευαστούν μέσα στο 2025, ενώ ταυτόχρονα θα παραχθεί μία 8η μονάδα, ονόματι 777 hypercar Unit-000, η οποία θα τελεί χρέη «πειραματικής μονάδας,» ή «κινητού εργαστηρίου,» όπως αναφέρει κι η ίδια η εταιρεία. Θα εξοπλιστεί με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα για οδήγηση με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, όπως και του ψηφιακού χειρισμού. Η συγκεκριμένη μονάδα θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τις PoliMOVE, Ascari και Indy Autonomous Challenge.