Ακούστε τον απόκοσμο ήχο ενός Mazda RX-7 με 6 ρότορες (video)


Δυναμώστε τα ηχεία και απολαύστε το ηχητικό κρεσέντο ενός Mazda RX-7 που μπαίνει στην πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: misfiRE - YouTube
  • 4/8/2023

Οι περιστροφικοί κινητήρες έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των petrolheads τόσο για τις υψηλές επιδόσεις που προσφέρουν στα αυτοκίνητα που κινούν, όσο και για τον μοναδικό ήχο που παράγουν όταν το πόδι βυθίζεται στο δεξί πεντάλ. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα είναι και το Mazda RX-7 με τους έξι ρότορες που πρωταγωνιστεί στην ιστορία μας.

Πίσω από το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκεται η Humphries Steel & Performance από τη Ν. Ζηλανδία, ενώ ανήκει στην Mukka Motorsports. Το RX-7 φαίνεται να έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος, προκειμένου να καταφέρει να χωρέσει ο υπερμεγέθης κινητήρας της Pulse Performance Race Engines. Σύμφωνα με το Engine Swap Depot, η κίνηση διοχετεύεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων HGT Precision με 6 σχέσεις.

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού misfiRE στο YouTube μάς δίνει την ευκαιρία να δούμε σε βάθος αυτό το απίστευτο όχημα, ενώ στο video που δημοσίευσε υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα ανάρτησης και ψύξης του RX-7.

Το εγχείρημα των Νεοζηλανδών μπαίνει στην πίστα και κάνει burnouts και επιταχύνσεις με τέρμα το γκάζι, προσφέροντας μία πανδαισία από ήχους για τους λάτρεις της οδήγησης και της ταχύτητας.

Απολαύστε το «δαιμονισμένο» RX-7: