Αλλαγή πορείας για την συμμαχία PSA με Toyota(;)


Φήμες ήθελαν την συμπαραγωγή των Citroen C1, Peugeot 108 και Toyota Aygo να συνεχίζεται με ηλεκτρικές εκδόσεις.

  • 23/11/2018

Ωστόσο, η συνεργασία του γαλλικού ομίλου Peugeot-Citroen με την Toyota σχετικά με την κοινή παραγωγή των τριών μικρών αυτοκινήτων πόλης θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2021 και δεν θα ανανεωθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Les Echos. Η Toyota θα αποκτήσει το μερίδιο της PSA στην κοινή επιχείρηση που διατηρούσαν οι δύο κατασκευαστές εδώ και 16 χρόνια για να προσθέσει το εργοστάσιο στην συνολική παραγωγή της.

 Πρόκειται για το εργοστάσιο του Kolin στην Τσεχία που κατασκευάζει τα μοντέλα Toyota Aygo, Peugeot 108 και Citroen C1. Πάντως, η συνεργασία θα αλλάξει και οι δύο συνεργάτες θα προχωρήσουν στην συμπαραγωγή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στη Γαλλία και στην Ισπανία (ήδη παράγεται ένα κοινό βαν, τα Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer & Toyota Proace), πάντα σύμφωνα με την Les Echos. Κάτι τέτοιο έρχεται ως απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της VW για παρόμοια συνεργασία με την Ford.

Η PSA θα συνεχίσει να συναρμολογεί ελαφρά επαγγελματικά οχήματα για την Toyota στο εργοστάσιο της Sevelnord στη Βόρεια Γαλλία, ενώ το ισπανικό εργοστάσιο του ομίλου στο Vigo θα παράγει νέα μοντέλα Toyota. «Σχετικά με το Kolin, η αρχική συμφωνία της κοινής επιχείρησης που υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2002 περιλαμβάνει μία προοπτική που επιτρέπει σε κάθε εταίρο να αναθεωρήσει τη θέση του σε μια δεδομένη στιγμή» αναφέρει εκπρόσωπος της PSA στο Automotive News.