Αλλάζει χέρια το «τιμόνι» της Jeep - Αυτός είναι ο νέος CEO της εταιρείας


Ο Christian Meunier αποχωρεί μετά από 4 χρόνια στη θέση του CEO της Jeep, κατά τα οποία η εταιρεία προχώρησε σε έναν από τις πιο δραστικούς μετασχηματισμούς στην 80ετή ιστορία της.

  • ΦΩΤΟ: Stellantis, Christian Meunier / Linkedin
  • 2/10/2023

Αλλαγή σκυτάλης για τη θέση του CEO της Jeep με τη Stellantis να ανακοινώνει ότι από την 1η Νοεμβρίου τη θέση του Christian Meunier αναλαμβάνει ο Ιταλός Antonio Filosa, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν COO στην αγορά της Ν. Αμερικής.

Christian Meunier
Christian Meunier

Ο Meunier υπέβαλε την παραίτησή του έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 4 χρόνια στη θέση του CEO κατά τα οποία η εταιρεία προχώρησε σε έναν από τις πιο δραστικούς μετασχηματισμούς στην 80ετή ιστορία της.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανακοίνωση της Stellantis όπου σημειώνεται ότι ο Meunier αποχωρεί για να επικεντρωθεί σε προσωπικά του ενδιαφέροντα. Ο ίδιος πάντως μέσα από ανάρτηση στο Linkedin τόνισε ότι είναι το τέλος μιας όμορφης ιστορίας και η αρχή ενός νέου κεφαλαίου, το οποίο θα επικεντρώνεται σε προσωπικά projects.

Κατά τη θητεία του Meunier η Jeep παρουσίασε μια σειρά από νέες προσθήκες στη γκάμα της με εξέχουσα αυτή του Avenger το οποίο πριν από μερικούς μήνες κέρδισε το βραβείο «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

Παράλληλα, επεκτάθηκαν οι υβριδικές επιλογές με τα νέα e-Hybrid και 4xe μοντέλα, για τα οποία ο Meunier εμφανίστηκε ιδιαίτερα περήφανος στο αποχαιρετιστήριο post του.

Ο νέος CEO της Jeep, Antonio Filosa.
Ο νέος CEO της Jeep, Antonio Filosa.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το autonews.com, οι παγκόσμιες πωλήσεις της Jeep τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις της εταιρείας. Το 2022 μειώθηκαν κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έπεσαν κατά 12%.

Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι η Stellantis σε κανένα σημείο της ανακοίνωσής της δεν άφησε να εννοηθεί ότι η αλλαγή σκυτάλης στη θέση του CEO σχετίζεται με αυτή την πτώση στις πωλήσεις

Ο νέος CEO, Antonio Filosa, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου εντάχθηκε στο Fiat Group το 1999 και έχει αναλάβει σημαντικά projects στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, ενώ υπήρξε επικεφαλής της περιοχής για την Alfa Romeo και τη Maserati.