Το Jeep Gladiator αποχαιρετά την Ευρώπη με την ειδική έκδοση FarOut Final Edition


Το εμβληματικό pick-up ολοκληρώνει την παρουσία του στη Γηραιά Ήπειρο με μια αποχαιρετιστήρια έκδοση που διαθέτει αποκλειστικά χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 6/9/2023

Η σταδιακή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μετασχηματίζει σιγά-σιγά τη γκάμα των μοντέλων των αυτοκινητοβιομηχανιών. Πριν από περίπου ένα μήνα, η Jeep «αποχαιρέτισε» τον V6 κινητήρα diesel 3,0 L με μια περιορισμένη έκδοση του Gladiator, την Rubicon FarOut. Πλέον, ήρθε η ώρα για το ίδιο το pick-up να «πει αντίο» στην Ευρώπη.

Το Jeep Gladiator FarOut Final Edition σηματοδοτεί το τέλος εποχής ενός «θρύλου», καθώς το Gladiator θα βγει εκτός παραγωγής το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Ο αποχαιρετισμός του στην Γηραιά Ήπειρο, στην οποία διατίθεται μόνο ως πετρελαιοκίνητο, σηματοδοτεί ένα περαιτέρω βήμα στον εξηλεκτρισμό της Jeep, η οποία σχεδιάζει να φέρει στην αγορά τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025.

Από την κυκλοφορία του το 2021, το Gladiator συνδύαζε τις πρακτικές ανάγκες μεταφοράς φορτίων και τις καθημερινές δραστηριότητες, χάρη στην ευελιξία του και τις off-road ικανότητές του. Για να γιορτάσει το οριστικό τέλος των πωλήσεων του Jeep Gladiator στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα του οδικού χάρτη της μάρκας να γίνει πλήρως ηλεκτρική, η Jeep σχεδίασε τη μοναδική «FarOut» Final Edition, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία.

«Το Jeep Gladiator είναι το πιο εμβληματικό pick-up Jeep και η FarOut Final Edition αντιπροσωπεύει τον κατάλληλο φόρο τιμής στη δημοτικότητα και την επιτυχία του. Η προτεραιότητα της Jeep είναι πλέον ο εξηλεκτρισμός ολόκληρης της σειράς με επιπλέον τρία νέα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα που θα λανσαριστούν στην Ευρώπη μέχρι το 2025», δήλωσε ο Eric Laforge, επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη.

Βασισμένο στο Gladiator Overland, το FarOut Final Edition διαθέτει μια στιβαρή, ξεχωριστή σχεδίαση που είναι άμεσα αναγνωρίσιμη με παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία Jeep - όπως η μάσκα με τις επτά «γρίλιες» που κληρονόμησε από το Wrangler - και συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Μια μεταλλική πλάκα «FarOut Edition» στην πόρτα του χώρου αποσκευών και τα μαύρα αυτοκόλλητα πάνω από τους θόλους των τροχών προσδίδουν σε αυτή την ειδική έκδοση ακόμα μεγαλύτερη προσωπικότητα. Για ένα αυθεντικό και μοναδικό εξωτερικό στυλ, το Jeep Gladiator FarOut προσφέρει επίσης ως στάνταρ τζάμια σκούρας απόχρωσης για προστασία από τον ήλιο και χαρακτηριστικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με γυαλιστερή μαύρη βαφή. Τα μαύρα σωληνοειδή πλαϊνά σκαλοπάτια Mopar προσθέτουν λειτουργικότητα και πρακτικότητα, ενώ διαθέτει σκληρή οροφή 3 τεμαχίων στο χρώμα του αμαξώματος και άκαμπτη εσωτερική οροφή Mopar.

Το εσωτερικό του Jeep Gladiator συνδυάζει αυθεντικό στυλ, άνεση και ευελιξία, χάρη στους πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους. Η έκδοση FarOut προσφέρει premium δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα McKinley, όπως και θερμαινόμενο τιμόνι. Επιπλέον, το προστατευτικό Spray-In Bedliner διατηρεί το φορτίο ασφαλές ενώ προσθέτει περαιτέρω δυνατότητες εξατομίκευσης.

Η περιορισμένη έκδοση διαθέτει ηχοσύστημα Premium Alpine Audio System με 9 ηχεία, LED φωτιστικά σώματα και μια σειρά από συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως, μεταξύ άλλων, σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου, adaptive cruise control, αυτόματο έλεγχο προβολέων μεγάλης σκάλας και σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης.

Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμα δύο «πακέτα» για περαιτέρω εξατομίκευση, ενώ ο ιδιοκτήτης μπορεί να προσθέσει off-road camera με μπροστινή και οπίσθια θέαση και να διαλέξει ένα από τα επτά διαθέσιμα χρώματα αμαξώματος (Bright White, Black, High Velocity, Silver Zynith, Sting Grey, Sarge Green και Hydro Blue).

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V6 diesel κινητήρας 3,0 L που αποδίδει 264 PS και 600 Nm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων TorqueFlite 8HP75 που μεταδίδει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Stellantis, το Jeep Gladiator FarOut είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, ενώ έγινε γνωστή και η τιμή του στην Ισπανία, η οποία ανέρχεται σε 91.700 ευρώ.