Αλλάζουν όλα στην Audi! Αναλαμβάνει CEO ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την Porsche Panamera


Η αργή πρόοδος της Audi στον τομέα της καινοτομίας και η αδυναμία του brand να ανταγωνιστεί Mercedes και BMW, οδήγησαν τον Markus Duesmann στην πόρτα της εξόδου. Δείτε ποιος είναι ο αντικαταστάτης του.

  • 30/6/2023

Το πρώτο σημάδι είχε εμφανιστεί πριν από μερικές ημέρες όταν με δηλώσεις του ο επικεφαλής του ομίλου Vag, Oliver Blume, είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για την αργή πρόοδο που σημειώνει το brand της Audi στον τομέα της καινοτομίας και την αδυναμία να κοιτάξει στα «μάτια» βασικούς ανταγωνιστές, όπως τις Mercedes-Benz και BMW.

Το αμέσως επόμενο επεισόδιο αυτών των δηλώσεων παίχτηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου όταν έγινε γνωστό ότι ο CEO της Audi, Markus Duesmann, θα δώσει τη θέση του στον μέχρι πρότινος επικεφαλής Στρατηγικής του Ομίλου Vag, Gernot Doellner, ο οποίος θα αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο 54χρονος Duesmann μέχρι το καλοκαίρι του 2018 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW. Έναν χρόνο μετά πήρε στα χέρια του το «τιμόνι» της Audi αντικαθιστώντας τον Rupert Stadler ο οποίος πριν από λίγες ημέρες καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο Dieselgate.

Ο νέος CEO της Audi, Gernot Doellner.
Ο νέος CEO της Audi, Gernot Doellner.

Στο πρόσωπο του Gernot Doellner η Audi βρίσκει ένα «τέκνο» της Porsche που συνεργάστηκε στενά στο παρελθόν με τον Oliver Blume, ενώ έχει συμπληρώσει τρεις δεκαετίες μέσα στους κόλπους της Volkswagen.

Έχει πτυχίο μηχανολόγου-μηχανικού και εντάχθηκε στον Όμιλο Vag το 1993 ως διδακτορικός φοιτητής. Στη συνέχεια σκαρφάλωσε στην ιεραρχία ώσπου έφτασε να γίνει επικεφαλής του product development της Porsche, ενώ ήταν υπεύθυνος της σειράς Porsche Panamera από το 2011 έως και το 2018, πριν αναλάβει τον τομέα στρατηγικής των προϊόντων του VW Group το 2021.

«Η Audi είναι μία φανταστική εταιρεία με πλούσια ιστορία. Ανυπομονώ να διαμορφώσω το μέλλον της μαζί με ολόκληρη την ομάδα της Audi», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του νέου CEO.