Αν δεν μπορείς να αγοράσεις μια Lamborghini Aventador μπορείς να την εκτυπώσεις!


Πατέρας και γιος κατασκεύασαν μία Lamborghini Aventador απο το μηδέν, με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Lasersterling - YouTube
  • 8/7/2023

Πριν περίπου 5 χρόνια, ο Sterling Backus κι ο γιος του, Xander, από το Erie του Κολοράντο στις ΗΠΑ ξεκίνησαν ένα πρότζεκτ που λίγοι έχουν φανταστεί ότι μπορούν να ολοκληρώσουν. Η έμπνευση ήρθε την ώρα που πατέρας και γιος έπαιζαν το γνωστό βιντεοπαιχνίδι, Forza Horizon 3, με ένα από τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα: Lamborghini Aventador.

Ο Xander ρώτησε τον πατέρα του: «Μπορούμε να φτιάξουμε ένα από αυτά;» Κι έτσι κι έγινε. Ο Sterling έβαλε μπρος τη δημιουργικότητα και τις ελάχιστες γνώσεις που είχε πάνω στην τρισδιάστατη εκτύπωση και ξεκίνησε τη δημιουργία μιας Aventador από το μηδέν.

Το αντικείμενο της «αντιγραφής» ήταν η πανέμορφη Lamborghini Aventador SV, την οποία ο Backus κατάφερε να κατασκευάσει με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, τον οποίο παρήγγειλε ο ίδιος από το Amazon

Σε μία συνέντευξή του με τον '3D Printing Nerd', ο Backus αποκάλυψε ότι η κατασκευή έγινε εξ ολοκλήρου από τον ίδιο, ξεκινώντας πραγματικά από το μηδέν «χωρίς σασί, χωρίς κινητήρα, χωρίς τίποτα.» Μετά από δεκάδες tutorial στο YouTube, μαθαίνοντας τα βασικά της τρισδιάστατης εκτύπωσης, ο καθηγητής Φυσικής από το Κολοράντο ξεκίνησε βρίσκοντας στο διαδίκτυο τα σχέδια της μακέτας 1:10 της Aventador, εκτυπώνοντάς τα, και στη συνέχεια προσαρμόζοντάς τα στο πραγματικό μέγεθος του αυτοκινήτου.

Ολόκληρη η διαδικασία έχει καταγραφεί στο κανάλι του Backus, 'Lasersterling' στο YouTube, με τον ίδιο και τον γιο του να αναφέρουν ότι ο μικρός εκτυπωτής τους «δούλευε συνέχεια επί σχεδόν ένα χρόνο.» Ο Backus χρησιμοποίησε ανθρακόνημα, προκειμένου να ενισχύσει κάποια μέρη του οχήματος, ενώ κατασκεύασε ένα μεταλικό πλαίσιο, προκειμένου να αυξήσει την ανθεκτικότητα της κατασκευής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυσκολότερο κομμάτι της κατασκευής ήταν οι ψαλιδωτές πόρτες της Aventador. Όμως, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην κατασκευή και τη συναρμολόγηση, κατάφερε, όχι μόνο να τις κάνει να φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακές, αλλά να είναι και πλήρως λειτουργικές.

Κάτω από το κάλυμμα, κρύβεται ένας κίνητήρας που προέρχεται από μία Chevy Corvette του 2005, ο οποίος βρέθηκε σε μία μάντρα και επανασυναρμολογήθηκε και ρυθμίστηκε από τον ίδιο τον Backus.

Πριν μερικά χρόνια, η Lamborghini έμαθε για το εγχείρημα πατέρα και γιου, κάνοντάς τους το πιο κατάλληλο δώρο για τα Χριστούγεννα. Xander και Sterling, όχι μόνο κατάφεραν να οδηγήσουν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο, αλλά έλαβαν απευθείας από την Sant'Agata Bolognese το αυθεντικό τιμόνι και τα φωτιστικά σώματα του οχήματος, όπως και την αυθεντική βαφή, για να ολοκληρωθεί το ιδιαίτερο πρότζεκτ.

Βέβαια, ως «δείγμα σεβασμού προς την εταιρεία,» το τιμόνι είναι το μοναδικό μέρος του οχήματος που φέρει το λογότυπο της Lamborghini, αφού είναι ένα εκ των δύο που είναι αυθεντικό.