Αναβολή και βλέπουμε για το ηλεκτρικό Hummer


Η προγραμματισμένη πρεμιέρα για την επιστροφή του Hummer ήταν να γίνει στις 20 Μαΐου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/4/2020

Ωστόσο, με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει κάποιον είναι η πρεμιέρα του Hummer. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο και οι θάνατοι τις 60.000 με την χώρα να γράφει αρνητικό ρεκόρ παγκοσμίως. Ταυτόχρονα η ανεργία έχει βαρέσει «κόκκινο» και γενικότερα η κατάσταση στην αμερικανική κοινωνία είναι χαοτική.

Για αυτό η GMC ανέβαλε το ντεμπούτο του Hummer EV και πολύ δύσκολα θα το παρουσιάσει μέσα στο 2020. Και αυτό επειδή το ηλεκτρικό προφίλ του νέου pickup της General Motors δεν πρέπει να συμπέσει με μία πανδημία αλλά θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία και ευημερία στην αγορά, όπως εκτιμούν ανεπίσημα οι ιθύνοντες της εταιρίας. Κάτι που ακούγεται απόλυτα λογικό για ένα ηλεκτρικό με περισσότερο lifestyle παρά πρακτικό κίνητρο για την αγορά του.

Μέχρι τώρα οι πληροφορίες που γνωρίζαμε ήθελαν το ηλεκτρικό Hummer να διατηρεί την army σχεδίαση του και τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες. Θα έχει τουλάχιστον δύο ηλεκτροκινητήρες και στην κορυφαία του έκδοση τρεις ώστε να αποδίδει περίπου 1.000 συνολικά άλογα και πάνω από 15.000 Nm.

Κορυφαίες θα είναι και οι επιδόσεις του με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε σχεδόν 3 sec. Παρακάτω θα δείτε ένα σχετικό βίντεο, αν και θα περιμένουμε μάλλον αρκετούς μήνες για να δούμε (η φωτογραφία που βλέπετε είναι ψηφιακά επεξεργασμένη) και την όψη του νέου Hummer.