Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Uber στο Λονδίνο


Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο ετών, οι δημοτικές αρχές του Λονδίνου ανακάλεσαν την άδεια λειτουργίας της Uber στη βρετανική πρωτεύουσα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/11/2019

Ζητήματα ασφαλείας οδήγησαν τις δημοτικές αρχές του Λονδίνου στην απόφαση να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας της Uber στη βρετανική πρωτεύουσα.

Αφορμή στάθηκε ένα update της εφαρμογής το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς να ανεβάσουν τις δικές τους φωτογραφίες στο προφίλ άλλων οδηγών της εταιρείας.

Στην πράξη αυτό επέτρεψε στους μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς να παραλαμβάνουν πελάτες που είχαν επιλέξει έναν διαφορετικό οδηγό.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές του Λονδίνου το τελευταίο διάστημα κατεγράφησαν περισσότερα από 14.000 περιστατικά παραπλάνησης πελατών της Uber, γεγονός που οδήγησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Η Uber πρόκειται να ασκήσει έφεση γεγονός που αυτομάτως θα της επιτρέψει να συνεχίσει τη δραστηριότητά της στην πόλη του Λονδίνου μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άδεια της Uber στο Λονδίνο λήγει ούτως ή άλλως στα τέλη Νοεμβρίου και η καλιφορνέζικη εταιρεία καλείται να πραγματοποιήσει ουσιαστικές αλλαγές στους κανόνες λειτουργίας της αν θέλει να διατηρήσει στον κύκλο των εργασιών της μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.