Ανακοινώθηκε η τιμή του νέου Suzuki Swift στην Ελλάδα - Πότε μπαίνει στις εκθέσεις


Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για το τέταρτης γενιάς Suzuki Swift στην Ελλάδα, με τον εισαγωγέα να ανακοινώνει την αρχική τιμή του μοντέλου.

  • 20/2/2024

Τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου η Suzuki, λίγες ημέρες μετά μετά την έκθεση του concept car στο Japan Mobility Show 2023προχώρησε στην αποκάλυψη της 4ης γενιάς του Swift για την Ιαπωνία. Μερικές εβδομάδες αργότερα γνωστοποιήθηκαν οι προδιαγραφές και της ευρωπαϊκής έκδοσηςενώ πλέον, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία ανακοίνωσε ότι άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την εγχώρια αγορά.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην κληρονομιά των προκατόχων του, προσφέροντας μια οδηγική εμπειρία που δεν είναι μόνο ευχάριστη, αλλά δίνει προτεραιότητα στην άνεση, την αποδοτικότητα και την ασφάλεια. Με μήκος 3.860 mm, πλάτος 1.695 mm, ύψος 1.500 mm και μεταξόνιο 2.450 mm, βασίζεται σε μια ανανεωμένη εκδοχή της πλατφόρμας Heartect

Διατηρώντας το χαρακτηριστικό στυλ των προκατόχων του, στην 4η γενιά το Swift είναι σε μεγάλο -αλλά όχι υπέρμετρο- βαθμό ανασχεδιασμένο. Ξεχωρίζουν η νέα μάσκα με γρίλιες σε μαύρο χρώμα, τα ιδιαίτερα μπροστινά φωτιστικά σώματα σε σχήμα L καθώς και τα πίσω φώτα τριών διαστάσεων με τον φαρδύ προφυλακτήρα.

Η χρωματική παλέτα αποτελείται από 9 μονόχρωμες επιλογές και 4 διχρωμίες, ενώ συμπεριλαμβάνονται και νέα χρώματα, όπως το Frontier Blue Pearl Metallic και το Cool Yellow Metallic.

Η καμπίνα είναι άνετη και ευρύχωρη ενώ η κομψή διχρωμία σε μαύρο και ανοιχτό γκρι στο ταμπλό και στην επένδυση της μπροστινής πόρτας, σε συνδυασμό με σατινέ λεπτομέρειες και σκούρο ασημί χρώμα, ενισχύουν τη δυναμική και σπορ εμφάνισή του.

Αναβάθμιση έχει γίνει και στην οδηγική ασφάλεια όπου μεταξύ άλλων βρίσκουμε Σύστημα Υποβοήθησης Πέδησης, Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας, Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Αποφυγής Αλλαγής Λωρίδας, Adaptive Cruise Control, Σύστημα Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης eCall, κ.α.

Τέλος, ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,2 L. διαθέτει πολλαπλές βελτιώσεις, συνδυάζοντας προηγμένη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων, με υψηλότερη ροπή στις χαμηλές στροφές για αμεσότερη απόκριση και συνολικά καλύτερη απόδοση.

Στο νέο Swift, ο κινητήρας συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS, για ακόμη πιο βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση. Μετατρέποντας την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση και αποθηκεύοντάς τη στην μπαταρία ιόντων λιθίου, το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS ενισχύει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση για μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου.

Η αρχική τιμή του νέου Suzuki Swift για την Ελλάδα είναι τα 18.450 € ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για τις εξοπλιστικές εκδόσεις θα γίνουν γνωστές τον Απρίλιο όταν το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στην εγχώρια αγορά.