Η Suzuki μάς δείχνει την 4η γενιά του δημοφιλούς Swift


Η Suzuki έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του Swift Concept, που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στην έκθεση Japan Mobility Show.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Suzuki Global News
  • 4/10/2023

H έκθεση Japan Mobility Show 2023, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 28 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου 2023 αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας να παρουσιάσουν τα μοντέλα τους.

H Suzuki θα είναι μία από αυτές και μάλιστα γνωστοποίησε ότι στο περίπτερο που θα διαθέτει θα παρουσιάσει διάφορες πρωτοβουλίες για μία μελλοντική κινητικότητα με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Στη «σκηνή», ωστόσο θα βρεθούν και διάφορα μοντέλα, ανάμεσα στα οποία θα είναι και ένα που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εδώ και αρκετό καιρό.

Πρόκειται για το νέο Swift, το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του, έστω και σε μορφή concept. Με την τρέχουσα, 3η γενιά του, να έχει παρουσιαστεί στα τέλη του 2016 και να «φρεσκάρεται» με facelift έκδοση το 2020, έχει φτάσει πλέον η στιγμή για την 4η γενιά.

Αν και η ιαπωνική φίρμα κάνει λόγο για Concept εκδοχή, η φωτογραφία που έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα εν όψει της παρουσίασης του οχήματος στην Press Day της 25ης Οκτωβρίου 2023, δείχνει ότι το supermini είναι έτοιμο για να φτάσει στη γραμμή παραγωγής. Πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον για το τι τελευταίες «πινελιές» θα προστεθούν.

Η Suzuki αναφέρει ότι η εξέλιξη της 4ης γενιάς έγινε διατηρώντας τα στοιχεία της φιλοσοφίας «Drive & Feel» και σκοπεύει να δώσει νέο νόημα και αξία στην καθημερινή διασκέδαση με το αυτοκίνητο. Χωρίς να δίνει συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες, γνωστοποιεί ότι ο κινητήρας υψηλής αποδοτικότητας επιτυγχάνει την ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και οικονομίας καυσίμων.

Συν τοις άλλοις, το νέο Swift θα είναι εξοπλισμένο με μία σειρά από προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας, όπως Dual Sensor Brake Support για την αποφυγή σύγκρουσης, Adaptive High Beam System και σύστημα παρακολούθησης οδηγού.

Όσο για τη σχεδίασή του, αποτελεί εξέλιξη από την υπάρχουσα γενιά, αλλά υπάρχουν σαφείς διαφοροποιήσεις, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι τα χερούλια των πίσω θυρών δεν βρίσκονται πλέον ψηλά, δίπλα στην κολώνα C, αλλά στην «παραδοσιακή» θέση, λίγο πιο κάτω από τα πίσω παράθυρα.

Ασφαλώς υπάρχουν νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα αλλά και διαφοροποιημένη μάσκα, που δείχνει μικρότερη από αυτή της τρέχουσας γενιάς, ενώ διαθέτει και μια κεντρική εισαγωγή αέρα.

Με βάση φωτογραφίες που διέρρευσαν σε media της Ιαπωνίας, στο εσωτερικό το νέο Swift αποκτά μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment, ενώ διατηρείται ο αναλογικός πίνακας οργάνων. Επίσης, φαίνεται έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ωστόσο ασφαλώς και θα διατίθεται και με χειροκίνητο.