Αυτές είναι οι πιο πρόσφατες αξιολογήσεις του Euro NCAP (video)


Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και το πρώτο crash-test για μοντέλο με ενεργειακές κυψέλες.

  • 25/10/2018

Πρόκειται για το Hyundai Nexo που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο. Αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια και αποδεικνύει πως τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου (υδρογόνου) δεν υστερούν σε κανένα σημείο σε ότι αφορά στην προσφερόμενη παθητική ασφάλεια. Το κορεατικό μοντέλο βαθμολογήθηκε με 94% στην ασφάλεια ενηλίκων, με 87% για τα παιδιά και 67% για τους πεζούς, καθώς και με 80% για τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Στα πεντάστερα μοντέλα που διακρίθηκαν πρόσδατα συμπεριλαμβάνονται τα Mercedes A-Class, Mazda 6 και Lexus ES. Μπορείτε να τα δείτε με την σειρά στα παρακάτω βίντεο να «λιώνουν» στα crash-test του Euro NCAP. Με 96% στην προστασία ενηλίκων διέπρεψε η Α-Class και με 91% (όπως και το Mazda 6) στην προστασία για τα παιδιά. Πολύ υψηλή ήταν και η προστασία για τους πεζούς (92%) για το γερμανικό μοντέλο αλλά και για το Lexus ES (90%) που τα πήγε εξαιρετικά και στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφάλειας (77%).  

Το νέο κύκλο δοκιμών συμπλήρωσε η τριπλέτα των επαγγελματικών του ομίλου PSA. Συγκεκριμένα τα Citroen Berlingo, Opel Combο και Peugeot Rifter αξιολογήθηκαν με τέσσερα αστέρια. Και τα τρία μοντέλα τα πήγαν πολύ καλά στην προστασία ενηλίκων και παιδιών (με 91% και 81%) και δεν κατάφεραν να πάρουν το πέμπτο αστέρι λόγω της χαμηλότερης αξιολόγησης για τους πεζούς και τα ηλεκτρονικά ασφαλείας (με 81% και 58%).