Αυτή είναι η θηριώδης Alfa Romeo Giulia των 620 ίππων


ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ Η ALFA ROMEO GIULIA GTA ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝΕΖΙΚΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 600 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΙΠΠΩΝ.

  • 26/2/2020

Μέχρι πρότινος αποτελούσε μοναχά μια φήμη που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του FCA Group χωρίς να μπορεί κανείς να την επιβεβαιώσει. Σήμερα ουδείς τολμά να αμφισβητήσει την ύπαρξή της. Ο λόγος για την Alfa Romeo Giulia GTA, η οποία εντοπίστηκε στα γκαράζ της μιλανέζικης φίρμας με το γνώριμο, για τους ιταλόφιλους  καμουφλάζ.

Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του μέχρι σήμερα γνωστού ιταλικού sedan, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται να σπάσει το φράγμα των 600 ίππων. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι φήμες θέλουν την Alfa Romeo Giulia GTA να εφοδιάζεται με έναν νέο V6 κινητήρα χωρητικότητας 2,7 λίτρων η απόδοσή του θα φτάνει τους 620 ίππους.

Στην εξέλιξη του εξακύλινδρου μοτέρ θα συμμετάσχει και η Ferrari, ενώ μένει να αποδειχθεί αν οι Ιταλοί θα επιμείνουν στη πισωκίνητη διάταξη –κάτι που είναι και το πιο πιθανό- ή αν θα καταφύγουν στη λύση της τετρακίνησης.

Η πρεμιέρα του αυτοκινήτου είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 110α γενέθλια της Alfa Romeo, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο οι Ιταλοί να κερδίσουν χρόνο και να αποκαλύψουν την κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Giulia στα τέλη του έτους.