Αυτή η εξαιρετικά σπάνια Alpina 52S μπορεί να γίνει δική σας (photos)


Η Alpina 52S αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα τροποποποιημένης BMW E9.

  • ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 5/6/2023

Η Ε9 έχει καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό μεταγενέστερων μοντέλων της BMW για δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της. 

Το εμβληματικό grand tourer είχε μία γενιά που ξεχώρισε: αυτή με τον 3λιτρο, εν σειρά 6κύλινδρι κινητήρα, που πέρασε ομολογκασιόν και αγωνίστηκε στην κατηγορία των Group 5 με την επωνυμία 'Batmobile'.

Ωστόσο, υπάρχει και μία Ε9 που ήρθε από άλλη... πηγή. Πρόκειται για την Alpina 52S, με το εν λόγω παράδειγμα να τίθεται σε δημοπρασία από το site Bring A Trailer.

Ξεκίνησε τη ζωή της ως 3.0 CSi, την έκδοση με μπεκ ψεκασμού καυσίμου στον κινητήρα, που βρισκόταν στην παραγωγή τη δεκαετία του '70. Το 1977 μετετράπη από την Alpine σε B2S, με την προσθήκη των ειδικών πιστονιών και των κεφαλών στους κυλίνδρους της εταιρείας, καθώς και την επιστροφή του καρμπιρατέρ από την Weber.

Η κίνηση μεταδίδεται μέσα από τυπικό σύστημα μετάδοσης Getrag, που θα έβρισκε κανείς σε διάφορα μοντέλα της BMW μέχρι και την E28 M5.

Σύμφωνα με το οδόμετρο, μάλιστα, έχει κάνει μόλις 4000 χιλιόμετρα, ενώ πέρυσι ανακατασκευάστηκε.

Με την υπογραφή της Alpina έρχονται κι άλλα εξαρτήματα, όπως οι χαρακτηριστικές ζάντες και το μοναδικό τιμόνι της μάρκας. Επιπλέον, το αμάξωμα φέρει και δύο γραμμές που αποτελούσαν σήμα-κατατεθέν της εταιρείας τη δεκαετία του '70.

Η δημοπρασία κρατά για ακόμη 9 μέρες, με την τιμή να φτάνει ως τώρα περί τα 100.000 ευρώ.