Alpina D4 S Gran Coupe: Τελικά οι diesel είναι πολύ… σκληροί για να πεθάνουν


Την ώρα που οι εταιρείες γυρίζουν μαζικά την πλάτη στους πετρελαιοκινητήρες οι βελτιωτές της Alpina επιλέγουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα, παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή πρόταση της BMW 4 Series Gran Coupe.

  • 21/6/2022

Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ψαγμένος για να διαπιστώσεις πως οι εταιρείες επιλέγουν μαζικά τα τελευταία χρόνια να γυρίσουν την πλάτη στα diesel σύνολα, κυρίως λόγω των όλο και πιο αυστηρών περιβαλλοντικών κριτηρίων που εφαρμόζονται στο πλαίσιο της μείωσης των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

H Alpina ωστόσο δείχνει να πηγαίνει κόντρα σε αυτή την «τάση» και κλείνει το μάτι στους πιστούς του πετρελαίου παρουσιάζοντας τη νέα D4 S Gran Coupe. Η βάση πάνω στην οποία «έχτισε» η φίρμα είναι η BMW 4 Series Gran Coupe βάζοντας τις δικές της πινελιές που είχαν ως στόχο τις υψηλότερες επιδόσεις αλλά και την πιο «επιθετική» εικόνα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 6κύλινδρος twin turbo της BMW με χωρητικότητα 3,0 lt. ο οποίος αποδίδει 350 PS και 730 Nm ροπής. Αυτή η δύναμη περνάει και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ZF των 8 σχέσεων με το αυτοκίνητο να είναι σε θέση να επιταχύνει στο 0-100 km/h σε 4,8 sec ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 270 km/h. Την ίδια στιγμή η Alpina ανακοίνωσε πως η νέα D4 S Gran Coupe έχει μικτή κατανάλωση καυσίμου 6.9 lt/100 km.

Από εκεί και πέρα οι βελτιωτές έριξαν πολύ μεγάλο βάρος στην ψύξη του κινητήρα και των επιμέρους τμημάτων του τοποθετώντας νέα κανάλια κάτω από το αμάξωμα για την αποτελεσματική κατεύθυνση του αέρα καθώς και νέα ηλεκτρομηχανική αντλία.

To αυτοκίνητο κάθεται πάνω σε ένα νέο σετ τροχών των 20 ιντσών ενώ τα ελαστικά που επιλέχθηκαν είναι τα Pirelli P Zero. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα τέσσερα τελικά του sport συστήματος εξάτμισης τα οποία «δένουν» οπτικά με την διακριτική αεροτομή και τον διαχύτη. Επίσης το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε δύο αποκλειστικά χρώματα, το μπλε και το πράσινο της Alpina.

Εσωτερικά δεν υπάρχουν τρανταχτές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το βασικό μοντέλο ωστόσο ξεχωρίζει το logo της Alpina στο τιμόνι και στα καθίσματα (αμφότερα θερμαινόμενα). Η D4 S Gran Coupe με τον diesel κινητήρα είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία με την αρχική τιμή να ορίζεται κοντά στις 80.000€ και τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.