Αυτή η μοναδική Ferrari 812 Competizione βγαίνει στο «σφυρί» για καλό σκοπό (photos)


Η Ferrari τράβηξε το κάλυμμα από ένα μοναδικό δημιούργημα, το οποίο φέρει πινελιές από τον επικεφαλής σχεδιασμού της.

  • ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 22/8/2023

Τον Μάιο του 2021, η Ferrari τράβηξε το κάλυμμα από την 812 Competizione, την ακραία έκδοση της 812 Superfast που προοριζόταν για την πίστα, προσφέροντάς της βελτιώσεις στον κινητήρα και την αεροδυναμική. Παρόλο που τόσο η Competizione όσο και η Competizione A, δηλαδή η κάμπριο εκδοχή του μοντέλου, είναι εκτός αποθέματος, η Ferrari αποκάλυψε μία μοναδική έκδοση του οχήματος που θα διατεθεί σε δημοπρασία για καλό σκοπό.

Η Ferrari εμπεύστηκε από τη διαδικασία δημιουργίας κάθε νέου μοντέλου. Σημειώσεις, σκίτσα και ιδέες σχεδιάστηκαν πάνω σε ένα κίτρινο χαρτόνι, βάζοντας τα θεμέλια για τη γέννηση αυτού του ιδιαίτερου οχήματος.

Η συγκεκριμένη 812 Competizione έχει βαφεί σε κίτρινο χρωματισμό Giallo Tristrato, με το αμάξωμα να παίζει τον ρόλο του καμβά, φιλοξενώντας τις ιδέες και τα σχέδια του Flavio Manzoni, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας. Έτσι, οι σημαντικότερες λεπτομέρειες που συνέβαλαν στη δημιουργία της 812 Competizione έχουν αποτυπωθεί πάνω στο αμάξωμά της σε απόχρωση DS Nero (μαύρο)

Όπως είναι λογικό, το όχημα δεν έχει λάβει κάποια περαιτέρω βελτίωση ή αλλαγή στα μηχανικά της, διατηρώντας τον κινητήρα V12 των 6,5 L κάτω από το κάλυμμα. Είναι ικανή για 819 PS ιπποδύναμης, αποτελώντας ένα θαύμα της μηχανικής.

Φυσικά, όμοιά της δεν πρόκειται να υπάρξει. Η Ferrari θα διαθέσει αυτή τη μοναδική δημιουργία σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στο Ferrari Gala. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε κάποια φιλανθρωπία, όμως η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει διευκρινίσει ακόμα σε ποιον ακριβώς οργανισμό ή ένωση θα καταλήξουν τα χρήματα.