Αυτή η Pagani Zonda F σε κλίμακα βρίσκει ξανά τον εαυτό της (video)


Η ανακατασκευή αυτής της μινιατούρας της Pagani Zonda F είναι τουλάχιστον απολαυστική να τη βλέπει κανείς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RESTORATION KAMASUTRA - YouTube
  • 9/4/2023

Κάθε ανακατασκευή αυτοκινήτου είναι μία περίπλοκη και δύσκολη διαδικασία, που απαιτεί μεθοδικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια, ιδίως όταν μιλάμε για κλασικά αυτοκίνητα που κουβαλούν δεκαετίες ιστορίας.

Αντίστοιχη, αν όχι περισσότερη, προσοχή θέλει η αναστήλωση μίας μινιατούρας.

Αυτό δείχνει το κανάλι Restoration Kamasutra στο YouTube, που παρουσιάζει την διαδικασία επαναφοράς στη... ζωή μίας Pagani Zonda F σε κλίμακα, που είχε πια σκουριάσει.

Οι εργασίες ανακατασκευής ξεκινούν με έναν ενδελεχή έλεγχο του μοντέλου, ώστε να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται. Πράγματι, μοιάζει να έχει αφεθεί στην τύχη του, καθώς πέρα από τη σαφή φθορά, λείπουν και διάφορα κομμάτια του. Η σκουριά έχει καταλάβει το εξωτερικό του, και με την κατάσταση να μη βελτιώνεται στο εσωτερικό, η μικρή Zonda F έπρεπε να αποσυναρμολογηθεί, ενώ τα κομμάτια που έλειπαν εκτυπώθηκαν σε 3D printer.

Το επόμενο βήμα αφορά την αφαίρεση της σκουριασμένης βαφής και της αμμοβολής για να δημιουργηθεί μία λεία επιφάνεια, ώστε να περαστεί νέα βαφή, με τη διαδικασία να προσιδιάζει σε αυτή των πραγματικών αυτοκινήτων.

Στο εσωτερικό, έγινε μία πλήρης εργασία αντικατάστασης όσων μερών έλειπαν ή είχαν καταστραφεί από τη φθορά του χρόνου, ενώ μέχρι και ο κινητήρας έπρεπε να βαφτεί για να πάρει ξανά ζωή.

Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως η διαδικασία είναι πολύ απολαυστική, καθώς είναι 16 λεπτά που δεν θα θέλετε να χάσετε.

Περισσότερα στο σχετικό βίντεο: